2022 KPSS ne vakit yapılacak? ÖSYM KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihan takvimi!

Pehlione

Global Mod
Global Mod
KPSS müracaatları her yıl olduğu üzere bu yılda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. KPSS ortaöğretim (lise) ve ön lisans imtihanları 2 yılda bir düzenlenmesi sebebiyle bu yıl müracaatlarda yoğunluk olması bekleniyor. 4 yıllık fakültelerden mezun olan öğrenciler için ise KPSS lisans imtihanları her sene düzenleniyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2022 yılına ilişkin imtihan ve müracaat tarihlerini içeren takvimi imtihan hazırlıklarına başlayanlar için paylaştı. Müracaat tarihlerini kaçıranlar için geç müracaat da yapılabilirken, adaylar geç müracaatlarda imtihan fiyatını %50 artırımlı olarak alıyor. Çalışma planını imtihanların kaç gün kaldığına bakılırsa yapacak adaylar 2022 KPSS ne vakit? sorusuna karşılık arıyor. İşte ÖSYM tarafınca ilan edilen imtihan takvimi…

2022 KPSS Müracaat Takvimini ÖSYM deklare etti!

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihan tarihleri belirtildi. 4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı imtihanlarda Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi oturumları düzenlenecek. İşte ayrıntılı müracaat ve imtihan tarihleri;

KPSS lisans imtihanı müracaatları 24 Mayıs- 6 Haziran tarihleri içinde gerçekleştirilecek.

KPSS ön lisans imtihanı müracaatları 3-15 Ağustos tarihleri içinde yapılacak.

KPSS ortaöğretim imtihanı müracaatları 1-13 Eylül tarihleri içinde gerçekleştirilecek.

Kamu İşçisi Seçme İmtihanı müracaatları ÖSYM Aday Süreçleri Sistemi üzerinden yapılır. T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar faal olan müracaatlar kısmından üstte belirtilen takvimi dikkate alarak müracaatlarını yapabilir. Adayların müracaat süreçlerini tamamlamaları için mutabakatlı bankalara imtihan fiyatını yatırması gerekmektedir. Dileyen adaylar ÖSYM e-Ödemeler kısmından banka/kredi kartı ile imtihan fiyatını yatırabilirler.

2022 KPSS Lisans Ön Lisans ve Ortaöğretim İmtihan Takvimi!

Kamu Çalışanı Seçme İmtihanı her bir kademe için başka ayrı gerçekleştirilecek. Lisans öğrencilerinin gireceği Genel Yetenek-Genel Kültür imtihanları 31 Temmuz’da, KPSS Alan Bilgisi oturumu 6-7 Ağustos’ta, KPSS ÖABT, 14 Ağustos‘ta düzenlenecek.

2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının katılacağı KPSS ön lisans imtihanı ise 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Lise mezunu adayların katılabileceği KPSS ortaöğretim imtihanı ise 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek.

KPSS Oturumlarında Kaç Soru Soruluyor?

4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek imtihanlarında toplam 120 soru sorulur,

Eğitim Bilimleri imtihanında 80 soru,

Alan Bilgisi imtihanında 40’ar soru,

ÖABT imtihanında ise 75 soru adaylara yöneltilir.

Lise mezunlarının katılacağı ortaöğretim imtihanında Genel Kültür-Genel Yetenek kısmından toplam 120 soru, Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT-1) imtihanında 120, DHBT-2 oturumunda ise 20 soru sorulur.

2 yıllık fakülte mezunlarının gireceği ön lisans imtihanlarında Genel Kültür-Genel Yetenek kısmında 120 soru DHBT-1 ve DHBT-2 imtihanlarında ise 20′şer soru yöneltilir.