4 gün sürecek besin kontrol seferberliği başladı

TerraNova

New member
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “81 vilayette 7 bin 300 besin denetçisiyle 28 Ekim’e kadar kontrol gerçekleştirileceğini belirterek, “En güzel denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicimiz, kuşku duyduğu, kaygı ettiği yahut birebir karşılaştığı makus bir durumla alakalı olarak kesinlikle bize ihbarda bulunsun.” dedi.

Orman Genel Müdürlüğünde, “Gıda Kontrol Seferberliği”ne ait açıklamalarda bulunan Pakdemirli, besin güvenliğinden tek sorumlu bakanlık olarak tüketici sıhhatini en üst seviyede tutma amacıyla bir besin kontrol seferberliği başlattıklarını söylemiş oldu.

Kontrollerin yılın 365 günü sürdüğünü belirten Pakdemirli, bunun dışında vakit zaman bu biçimde kampanyalar yaptıklarını tabir etti.

Bakan Pakdemirli, “Bizim 41 kamu, 104 özel laboratuvarımız var. Bu kontroller hem üretim hem satış birebir vakitte restoran, lokanta ve kafe gibisi toplu tüketim noktalarını kapsıyor. Türkiye’de 720 bin kayıtlı besin işletmesi var. Bunların hepsi bir biçimde denetim altında. Bu işçiyle 2019’da 1 milyon 216 bin kontrol yaptık. Pandemi devrinde de bu kontrolleri artırarak devam ettik. 2020’de 1 milyon 357 bin kontrol yaptık.” sözlerini kullandı.

Pakdemirli, 25-28 Ekim’de 81 vilayette 7 bin 300 besin denetçisiyle bu kontrolleri icra edeceklerini vurgulayarak, sonuçları da şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşacaklarını söylemiş oldu.

kuvvetli bir altyapıları ve denetçi orduları olduğunu belirten Pakdemirli, 4 bakan yardımcısının da kontrollere rehberlik edeceğini söz etti.