750 engelli öğretmen atama tarihleri belirtildi! Müracaatlar ne vakit, kurallar neler?

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca, Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanı (EKPSS) kapsamında 750 engelli öğretmen ataması yapılacak. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 750 engelli öğretmen ataması için ön müracaatların 8 – 12 Kasım tarihleri içinde alınacağını deklare etti.

Engelli Öğretmen Alımı Müracaatları Ne Vakit?

Engelli öğretmen atamaları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılacak. Ön müracaatlar, 2018 – 2020 senelerındaki Engelli Kamu Çalışanı Seçme Sınavı’na katılanlar içinden atama yapılmak üzere, 8 – 12 Kasım tarihleri içinde alınacak.

750 Engelli Öğretmen Atama Tarihi belirtildi!

Tercihlerin yapılması ve onay süreci 22 – 26 Kasım 2021 tarihleri içinde, atamalar ise 3 Aralık 2021’de yapılacak.

Müracaat Kuralları Neler?

Müracaat kaideleri hakkında çabucak hemen açıklama gelmedi. Lakin daha evvelki alımlarda müracaat kuralları şöyleydi;

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci unsurunda belirtilen genel kaideleri taşıyor olmak,

• Türk vatandaşı olmak, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşıolma koşulu aranmayacaktır.)

• 2018 ve 2020 senelerında yapılan Engelli Kamu İşçisi Seçme İmtihanından (EKPSSLisans Düzeyi) 50 ve daha üzeri puan almış olmak,

• Lisans mezuniyetinin, öğretmenliğe atanacakların tespitine ait Talim ve Terbiye Heyeti Başkanlığının 20.02.2014 tarihindeki ve 9 sayılı Konsey sonucuna uygun olmak,

• Yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığınca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon evraklarının yurt ortasındaki yükseköğretim kurumlarına yahut programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

• Pedagojik formasyon eğitimi sertifikası ile müracaat yapacak olanlar bakımından 1 Ocak 2021 tarihindilk evvel pedagojik formasyon eğitimi programını tamamlamış olmak. (Not: İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanına kaynak programlardan mezun olanlar, Yükseköğretim Konseyi Başkanlığı tarafınca belirlenen pedagojik formasyon eğitimini kapsayan öğretmenlik meslek bilgisi derslerinin tamamını lisans eğitimi esnasında aldığını belgelendirmeleri halinde, İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi alanına atanmak üzere yapacakları ön müracaatlarda, kendilerinden ayrıyeten pedagojik formasyon yerine geçen rastgele bir doküman istenmeyecektir.)

• Devlet memurluğundan yahut öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

• Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak,

• Daha evvel öğretmenliğe EKPSS puanı haricinde atandığı hâlde nazaranvine başlamamış olanlar bakımından, ön müracaat tarihinin son günü prestijiyle atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme müddetini doldurmuş olmak,

• Devlet memuru iken bakılırsavinden çekilen yahut çekilmiş sayılanlar bakımından ön müracaatın son günü prestijiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97’nci unsurunun birinci fıkrasının A,B,C bentlerinde belirtilen bekleme müddetini tamamlamış olmak,

• Sıhhat niçiniyle bakılırsavine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık periyodu ortasında 2 bakılırsavine son verilenler bakımından, nazaranvden ayrıldıkları tarih ile ön müracaatın son günü prestijiyle 3 (üç) yıllık bekleme mühletini doldurmuş olmak, kuralları aranacaktır.

• Hala Bakanlığımız yahut başka kamu kurumlarında öğretmen unvanlı takımlarda çalışmakta olanlar, 07/02/2014 tarihindeki ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Engelli Kamu İşçi Seçme İmtihanı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü unsurunun birinci fıkrası gereği bu duyuru kapsamında müracaatta bulunamayacaktır.

• Adaylar tarafınca ön başvuruyu elektronik ortamda onaylatmak üzere bir vilayet ulusal eğitim müdürlüğü seçilecektir.