Abdülkadir Ömür’ü satmadık yanılgı yaptık

Exxo

New member
Trabzonspor Kulübü Olağan Mali Genel Şurası, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün lideri Ahmet Ağaoğlu ve idare heyeti üyelerinin hazır bulunduğu genel heyete Eski Lider Ahmet Celal Ataman, Divan Lideri Ali Sürmen ile üyeler katıldı. Ortahisar Belediye Lideri Ahmet Metin Genç’in başkanlığında divan başkanlığı oluşturulmasının akabinde genel heyet, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Uğurcan Çakır’ın transferine müsaade verilip verilmeyeceğiyle ilgili gelen soruya, Abdülkadir Ömür üzerinden cevap veren Ağaoğlu, “Biri satmayalım, bir oburu de fiyatını buldun mu satılmalı, diyor. bakılırsave geldiğimiz vakit Uğurcan 3’üncü kaleciydi. Önündeki kalecilerin bir tanesi 2,5 milyon, oburu 1,5 milyon Euro alıyordu. Bırakın bedelini biz ödeyelim. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiğinde satmadım, yanılgı yaptım. Ben o yanılgıyı bir kez yaparım.” dedi.

İDARİ VE MALİ RAPORLAR PAYLAŞILDI

Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Sinan Güçlü, idari ve mali raporlar hakkında iştirakçileri bilgilendirdi. Pandemi sürecinde kulüp faaliyetlerinin gerçekleştiğine dikkati çeken Varlıklı, sportif manada da Ziraat Türkiye Kupası’nı ve Harika Kupa’yı müzelerine getirdiklerini belirtti. Güçlü, kulübün konsolide net borcunu 31 Ekim 2020 tarihi prestijiyle 1 milyar 91 milyon 490 bin 668 lira olarak deklare etti. Genel heyette ondan sonrasında idari ve mali raporlar görüşüldü. Kontrol heyeti raporunun okunmasının akabinde idare idari ve mali taraftan oy birliği ile ibra edildi. Genel şurada daha evvel 10 bin 689 kişinin üyelikten çıkarıldığı, toplam üye sayısının 13 bin 187 olduğu belirtildi. ondan sonrasında genel heyette kelam alan üyeler, kulübün durumuna ait görüşlerini deklare etti.

“SPOR YASASININ ÇIKMASINA AYAK DİREYEN KULÜPLER VAR”

Trabzonspor Kulübü Lideri Ahmet Ağaoğlu, genel şuradaki konuşmasında, hem tenkitlere yanıt verdi birebir vakitte bugüne kadarki faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, yapılan her eleştiriyi kabullenmeleri gerektiğini belirterek, “Başkaları üzere otel lobilerinde eleştiren topluluklarından değiliz. Tenkitlerimizi yaparken kişi özelinde kulüp başkanlık mevkiinin hürmetini koruma edelim. Ne biçimde olursa olsun tenkitlerin başımın üzerinde yeri var. Kulübün en değerli organı genel konseydir. Genel konsey onay vermiş, idareler yürümüş. Birinci icraatımız, ‘Yüzde 50 üstü masraftan lider ve idare konseyi sorumludur’ unsurunu tüzüğe eklemek oldu. Spor yasası 20-21 sene oldu, hala çıkmıyor. Büyük ıstıraplar var, 20 yıldır bu yasanın çıkmaması için ayak direyen kulüpler Türk futbolunun lokomotifleridir. Biz bu maddeyi tüzüğümüze eklediğimizde ‘Ayağınıza sıktınız’ denildi” dedi.

“UEFA’DAN CEZA ALMAMIZ İÇİN BASKI YAPANLAR OLDU”

Ağaoğlu, Avrupa kupalarına katılamamalarının Muharrem Usta devrinde UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play muahedesine uyulmamasından kaynaklandığını hatırlattı, kendilerinin kısa mühlet içerisinde yaptıkları çalışmalara rağmen bu cezanın kalkmadığını aktardı ve şu biçimde devam etti: “Bir UEFA yöneticisinin, bir profesyonelin kendi ağzından itirafıdır! ‘Bu doğrultuda Trabzonspor Kulübü’nün üzerine gidilmesi ve bir an evvel sonlandırılması konusunda Türkiye’den baskı olduğunu’ tabir etti. Ben bu isimleri de veririm, külfet yok. UEFA orada, bizim karşımızda hayli sert durdu. Yapmış olduğumuz sermaye artırımı için ‘2016–17-18 sürecini kapsamıyor’ dediler, vergi affı için 2016’da FFP Komitesi’ndeki sorumlu profesyonel şayet vergi affını yaparsanız biz bunu kabul ederiz demesine karşın bir daha tıpkı yöneticinin var olduğu konsey bu defa yapmış olduğumuz vergi affını gerçekçi bulmayarak kabul etmedi. Muharrem Usta’nın bağışlamış olduğu paraya sıra gelmedi.”

KRİTİK MAÇLAR ÖNCESİ CEZALAR AÇIKLANDI

“Bize men cezası verdiler ve tarih de epey manidardır” diyen Ağaoğlu, “Disiplin Kurulu’nun o cezayı vermesi, pandemi sürecinin bitip de Göztepe ve Fenerbahçe, Alanyaspor maçlarımızın hemilk öncesine denk geliyor. CAS’ın vermiş olduğu karar da Türkiye Kupası’nı oynadıktan daha sonra geldi. CAS da bu sonucu onayladı, yaşanan olay bu. Kimin üzerine gidilecekse daima birlikte gidilsin. Kulüp lideri olarak benim bir sorumluluğum var ise ben bunun hesabını vermeye hazırım. Burada bizim bir sorumluluğumuz olduğu söyleniyorsa ben bunun akşama kadar hesabını veririm” biçiminde konuştu.

“UĞURCAN’I niye SATMAYAYIM; ABDÜLKADİR ÖMÜR’Ü SATMADIK KUSUR YAPTIK”

Lider Ahmet Ağaoğlu’nun teşekkür konuşmasına ise kaleci Uğurcan Çakır ile Abdülkadir Ömür ile ilgili kelamları damga vurdu. Ağaoğlu, Uğurcan Çakır’ı kendisinin pazarlamadığını, oyuncunun kendi yeteneğiyle kendi pazarını oluşturduğunu belirterek, “Biri satmayalım, bir başkası de fiyatını buldun mu satılmalı, diyor. nazaranve geldiğimiz vakit Uğurcan 3’üncü kaleciydi. Önündeki kalecilerin bir tanesi 2,5 milyon, başkası 1,5 milyon Euro alıyordu. Bırakın bedelini biz ödeyelim. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiğinde satmadım, yanılgı yaptım. Ben o yanılgıyı bir kez yaparım. Tenkitlere, katılanlara, idareye onay veren herkese teşekkür ederim” dedi.