Acun Ilıcalı hangi grubu satın aldı? İngilizlerde coşkulu karşılama

Exxo

New member
Acun Ilıcalı, İngiltere EFL Championship’te çaba eden Hull City ekibini satın aldığını, 31 Aralık 2021 tarihinde sahibi olduğu Tv8 kanalında yayınlanan programında resmen duyurmuştu. Kulübü satın aldıktan daha sonraki birinci maçı izlemek için evvelki gün İngiltere’ye giden Acun Ilıcalı, stadyuma girerken Hull City taraftarları tarafınca coşkuyla karşılandı.

TARAFTARDAN ILICALI’YA ALKIŞLI KARŞILAMA

‘Kaplanlar’ lakabı ile bilinen Hull City kadrosunun Federasyon Kupası maçında Everton ile oynadığı müsabakada Acun Ilıcalı da tribünde yerini aldı. Ilıcalı stadyuma girerken ekip taraftarı ünlü üretimciyi alkışlarla karşıladı.

Hull City taraftarı maç esnasında tribünlerde Türk Bayrağı sergiledi.

PARA KAZANMAK İÇİN DEĞİL BAŞARMAK İÇİN BURADAYIZ

30 milyon pound karşılığında satın aldığı söylenen kulüp için en kıymetli önceliğinin kadrosu Premier Lig’e yükseltmek olduğunu belirten Ilıcalı, Daily Mail Gazetesi’ne şu açıklamalarda bulundu:

“İngiltere’deki tüm kulüplere tek tek baktığımda, bir şey beni Hull City’e çekti. Finansal olarak öbür kulüplere baktığımda, Hull City’nin sahiden ileride bir kulüp olduğunu gördüm. Değişik olan şey şu ki, Hull City’i Premier Lig’de üst sıralara oynadığı devirden hatırlıyorum. Herkes bana Hull City’nin nasıl bir kulüp olduğunu soruyordu. Mesut Özil’e karşı oynadıkları Federasyon Kupası finalini hatırlıyorum. O finalde şanssızdılar. Hepimiz futbolu epey seviyoruz, futbol delisiyiz. Kadronun renkleri kusursuz, sembolü mükemmel, kent kusursuz ve küçük bir İstanbul’a benziyor. Kentin ortasında ırmaklar var, Boğaziçi Köprüsü üzere bir köprü var, Humber Köprüsü. İki kent de deniz kıyısında ve sayabileceğim bir sürü benzerlik var. Hull’da epeyce düzgün bir güç hissettim. Kentle ilgili her şeyi sahiden epeyce sevdim.”

Takımının ve kendisinin ana motivasyonun muvaffakiyet olduğunu söyleyen ünlü televizyoncu;

“İngiltere’ye para kazanmak için gelmiyorum. Ben ve grubum yalnızca muvaffakiyet için geliyoruz. Bütün ruhumuz yalnızca muvaffakiyetle besleniyor. Muvaffakiyetten daha değerli bir şey yoktur. olağan olarak başarılı olmak için her biçimde hazır olmalısınız. Bu yüzden başarılı olmak için hayli motive olduğumuzu söyleyebilirim. İngiltere’de eğlenmek için bir kulüp satın almıyorum. Muvaffakiyet için ölüyoruz ve bu bizim stratejimiz” diye konuştu.

FUTBOL MUHABİRLİĞİ İLE BAŞLAYAN SEYAHAT

Röportajında meslek seyahatinden da kelam eden Ilıcalı, şu kelamları kaydediyor:

“Tüm hayatım zorluklarla dolu geçti. Bir futbol muhabiri olarak işe başladım ve muhabir olarak başlayıp fazlaca büyük bir TV kanalına sahip olan dünyadaki tek şahısım. Mesleğimde muvaffakiyetler elde ettim. Bunun sebebi ise grup oyununu epey güzel oynamamdır. Yalnızca kendim buraya gelmedim. Çok güzel bir kadrom var ve elbette futbol dünyasına da fazlaca yakınım. Zira futbolu hayli seviyorum.”