Adalet Bakanlığı KPSS 60 puan ile kontratlı işçi alımı yapacak! Müracaat kaideleri neler?

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Adalet Bakanlığı KPSS 60 puan ile 26 kontratlı işçi alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan ilan ile adaylarda aranan özel müracaat koşulları ve tarihine ait tüm ayrıntılar deklare etti. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü hususunun (B) fıkrası uyarınca, 06.06.1978 tarihindeki ve 7/15754 sayılı Bakanlar Heyeti sonucu ile yürürlüğe konulan Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Temellerin “Sınav şartı” başlıklı Ek 2 nci unsurunun 1/c bendi doğrultusunda alımı yapılacak tüm personeller Bilgi Süreç Genel Müdürlüğü bünyesinde gorevlendirilecek. İşte Adalet Bakanlığı 2021 kontratlı işçi alımı bilgileri…

Müracaatlar Ne Vakit Bitiyor?

Adalet Bakanlığı kontratlı işçi alımı müracaatları 13 Eylül 2021 tarihi prestiji ile başlayacak. Adaylar 24 Eylül 2021 tarihi saat 23:59:59’a kadar kadar E-Devlet üzerinde Adalet Bakanlığı – Meslek Kapısı Kamu İşe Alım ve Meslek Kapısı üzerinden müracaatlarını online olarak gerçekleştirebilecek.

MESLEK KAPISI

Müracaat Kuralları Neler?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci unsurunda belirtilen kuralları taşımak,

2) Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) 2020-KPSSP3 puan tipinden en az 60 puan almış olmak,

4) Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanından (YDS) İngilizce lisanından en az (D) seviyesinde puan almış olmak ya da YDS haricindeki İngilizce lisan imtihanlarında YDS (D) düzebir daha muadil ÖSYM tarafınca belirlenen puanları almış olmak. (Yabancı lisan imtihan sonuç dokümanlarının eşdeğerlikleri ve geçerlilik müddeti ile ilgili ÖSYM’nin, bu ilânın son müracaat tarihi itibarıyla geçerli olan “Yabancı Lisan İmtihanları Eşdeğerlikleri” hakkındaki sonucu temel alınacaktır.) Lakin, yurt içi yahut yurt haricinde İngilizce lisanı ile öğretim yapan üniversitelerden lisans seviyesinde mezun olanlar, yurt ortasında lisans seviyesinde tahsil gördükten daha sonra ana lisanı İngilizce olan yabancı ülkelerde İngilizce lisanında yüksek lisans yahut doktora yapanların İngilizce lisan seviyeleri (D) seviyesi olarak kabul edilir. (Yabancı lisan imtihan sonuç evrakları, evrak üzerinde geçerlilik mühleti belirtilmemiş ise 5 yıl müddetle geçerlidir.)

5) Java programlama lisanı ile başka programlama lisanlarından en az iki adedini bildiğini belgelemek, (Mezuniyet transkript dokümanı de kabul edilecektir.)

6) En az 1 yıl Bilgi Süreç Merkezlerinde Programcı olarak çalışmış olmak. (Mesleki deneyimin belirlenmesinde; Çözümleyici, Sistem Programcısı ve Programcı olarak 657 sayılı Kanuna tabi takımlı yahut birebir Kanunun 4/B unsuru ile 399 sayılı KHK’ya tabi kontratlı statüdeki hizmetler ile Toplumsal Güvenlik Kurumuna tabi özel kesimde geçtiği belgelenen hizmet müddetleri temel alınır.)

RESMİ İLAN METNİ