Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı 60 KPSS ile işçi alımı yarın başlıyor!! Müracaat kaideleri…

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na en az 60 KPSS puanı ile işçi alımı yapılacak. Adaylar müracaatlarını 10/01/2022-20/01/2022 tarihleri içinde yapmaları gerekmektedir. Pekala ASDEP müracaat kaideleri neler?

HANGİ DURUMLARA ALIM YAPILIYOR?

MÜRACAAT GENEL KURALLARI NELER?

• 657 sayılı Kanunun 48 inci hususunun birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

• Son müracaat tarihi itibariyle müracaat yapılan durum için istenilen kısımdan mezun olmak (başvurduğu kontratlı işçi konumu için belirlenen tahsil seviyesinin üstü bir tahsil seviyesinde mezun durumda olup bu tahsil seviyesinde KPSS puanı bulunan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.),

• Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık yahut malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

• 65 yaşını bitirmemiş olmak,

• 657 sayılı Kanunun 4/B unsuru kapsamında kontratlı işçi durumunda bakılırsav yapmakta iken, hizmet mukavelesi asıllarına alışılmamış hareket etmesi niçiniyle kurumlarınca kontratının feshedilmesi yahut kontrat periyodu ortasında mukaveleyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının kontratlı işçi durumlarında bir daha istihdam edilemez.

• (Kısmi vakitli yahut proje müddeti ile hudutlu çalışanlar, tahsil durumu itibariyle ihraz edilen kontratlı bir unvana ait bir konuma atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlar ile eş yahut sıhhat durumu niçiniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla birlikte; geçiş yapacağı hizmet ünitesi bulunmaması, ünite bulunmakla birlikte o ünitede tıpkı unvan ve niteliği haiz boş konum bulunmaması yahut en az bir yıllık fiili çalışma koşulunu karşılayamaması niçinlerinden rastgele birine bağlı olarak yer değişikliği yapamayanlar bir yıllık bekleme müddetine tabi değildir)
MÜRACAAT ÖZEL KOŞULLARI NELER?

1) Aile Toplumsal Takviye Çalışanı (4/B) (ASDEP) konumuna atanabilmek için;

a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde eğitim veren Toplumsal Hizmet, Toplumsal Hizmetler, Toplumsal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Ruhsal Danışmanlık ve Rehberlik kısımlarının birinden mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan cinsinden geçerli en az 60 puanı olmak.

2) Toplumsal Çalışmacı (4/B) durumuna atanabilmek için;

a) Toplumsal Hizmet, Toplumsal Hizmetler, Toplumsal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan çeşidinden geçerli en az 60 puanı olmak.

3) Psikolog (4/B) konumuna atanabilmek için;

a) Psikoloji lisans programından mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan çeşidinden geçerli en az 60 puanı olmak.

4) Fizyoterapist (4/B) konumuna atanabilmek için;

a) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programlarının birinden mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan cinsinden geçerli en az 60 puanı olmak.

5) Çocuk Gelişimcisi (4/B) durumuna atanabilmek için;

a) Çocuk Gelişimi, Çocuk Sıhhati ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programlarının birinden mezun olmak,

6) Diyetisyen (4/B) konumuna atanabilmek için;

a) Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak,

7) Öğretmen (4/B) durumuna atanabilmek için;

a) Yükseköğretim kurumlarının; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Özel Eğitim, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

b) 2020 ve 2021 yılı KPSS P10 puan cinsinden geçerli en az 60 puanı olmak.

8) Avukat (4/B) konumuna atanabilmek için;

a) Hukuk fakültesi lisans programından mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan cinsinden geçerli en az 60 puanı olmak,

c) Müracaat son günü prestijiyle Avukatlık ruhsatına sahip olmak yahut avukatlık staj bitirme dokümanına sahip olup, Türkiye Barolar Birliğine avukatlık ruhsatı için başvurduğunu belgelemek.

9) Hemşire (4/B) (Kadın) konumuna atanabilmek için;

a) Hemşirelik, Hemşirelik ve Sıhhat Hizmetleri, Sıhhat Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS B kümesi (KPSS) P3 puan çeşidinden geçerli en az 60 puanı olmak,

c) Cinsiyeti bayan olmak.

10) Başka Sıhhat İşçisi (4/B) durumuna atanabilmek için;

a) Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Birinci ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS P93 puan çeşidinden geçerli en az 60 puanı olmak.

11) Ofis Çalışanı durumuna atanabilmek için;

a) Rastgele bir önlisans programından mezun olmak,

b) 2020 yılı KPSS P93 puan cinsinden geçerli en az 60 puanı olmak.

12) Yurt İdare Çalışanı (4/B) konumuna atanabilmek için;

a) Rastgele bir lisans programından mezun olmak yahut Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren Toplumsal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Ruhsal Danışmanlık ve Rehberlik kısımlarının birinden mezun olmak,

ASDEP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar müracaatlarını 10/01/2022 – 20/01/2022 tarihleri içinde e-Devlet üzerinden Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı – Meslek Kapısı, Kamu İşe Alım ve Meslek Kapısı 4 T.C. AİLE VE TOPLUMSAL HİZMETLER BAKANLIĞI İşçi Genel Müdürlüğü ( ) üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.

Duyuruda belirtilen müddet ortasında elektronik ortamda yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

Birden çok kısım mezunu olan ya da birden çok duruma kaideleri tutan adaylar yalnızca bir (1) kısım yahut konum için müracaatta bulunabilecekler.

Gerçeğe alışılmamış evrak verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal süreç yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve yönetim tarafınca kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile bir arada tazmin edilecektir

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!