Akşener: Partiyi yüzde 20’ye getirebilmek için bir daha yollara düşüyoruz

TerraNova

New member
YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Van’da esnaf ziyaretlerine başlamadan evvel Ahlat ilçesindeki Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti.

Mezarlık ziyaretinin akabinde gazetecilerin sorularını yanıtlandıran Akşener, araştırmalarda partinin oy oranının yüzde 16 çıktığını, bunu yüzde 20 yapmak için tekrar yollara düştüğünü ve ikinci etap için de Ahlat’ta start verdiklerini söylemiş oldu.

Partinin Ahlat’ta kurulduğu ve ikinci sefer Ahlat’ı ziyaret etmesine ait soru üzerine Akşener şunları söylemiş oldu:

“Ben Bitlis’te ötürüsıyla da merkezi de Ahlat’ta partinin birinci kurulduğu an sanırım bir hafta daha sonra buraya geldik. Parti burada kuruldu, resmiyeti Ahlat’ta yaptık. niçini şuydu, ben Anadolu’yu gezerken bir soru sormuştum Ahlat’a, Adilcevaz’a Tatvan’a ne kadar turist geliyor? Ahlat’a ve Adilcevaz’a hiç gelmediğini ekonomik olarak bir katkı olmadığını söylemişlerdi, buraya dikkat çekmek hedefli, iktisadına bir katkım olabilir miydi. daha sonra bir mesken kiraladım burada. daha sonra Ahlat’a geldim bayramı burada geçirdim Türkiye’de duymayan da duydu. daha sonra Sayın Cumhurbaşkanı geldi burada bir saray yaptırdı. Artık soruyorum öteki ne isterseniz benden?

Bu netlikte söylüyorum bir siyasi partinin genel lideri diyor ki ‘Ahlat’ta konut tutacağım ve bayramı burada geçireceğim’ ve kelamını de tutuyor. sonrasındasında yerelin dışına taştı ulusal televizyonlarda verildi Ahlat’a dikkat çekildi daha sonra Ahlat birden keşfedildi yeterli bir şey yani. daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanı burada bir saray yaptı, niçin yaptı demiyorum. Artık inşallah orada bayramların birini geçirir, orada çalışan insanların Ahlatlı bulunmasına dikkat ederler, Ahlatlı işsiz gençleri alırlar. Bu ortada sarayı görmek için Ahlat’ı görmek için Türkiye’nin her tarafınca Ahlat’a beşerler gelir bu biçimdece Ahlat’ın ve yan ilçelerin iktisadı gelişir. Ben kendime bu biçimde bir misyon çizmiştim hayli şükür onunla ilgili bir aralık aldık.”

Bizim partimiz kuruldu, seçme girdi jet süratiyle, daha sonrasında 31 Mart geldi ve sonuçta bugün prestiji ile bizim partimizin bütün araştırmalarda ortalaması yüzde 16. Artık yüzde 16’lık bir partiyi yüzde 20’lik bir parti haline getirebilmek için bir daha yollara düşüyoruz, arkadaşlarımızla birlikte. Biz etap evre gidiyoruz. Artık Bitlis merkezde bir sorun vardı onu Türkiye ile paylaştık, bütün televizyonlar verdiler, Bitlis’teki çetelere dikkat çektik. Ben burada bulunmadan geçemedim, artık ikinci kademe için de Ahlat’ta start veriyoruz.”