Akşener: Yerli aşı algı operasyonuna kurban edilmemeli

TerraNova

New member
YETERLİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, partisinin Meclis Küme Toplantısı’nda yerli aşının üçüncü faz testlerine başlanmasından duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Hususla ilgili medyada ağır bir propaganda yürütüldüğünü söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜRKOVAC isminin konulmasını istediği aşı ile ilgili ihtarlarda bulundu.

Akşener, şu biçimde konuştu:

“Yerli aşımızın üçüncü faz testlerine başlandığı haberinden dolayı duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım testler muvaffakiyet ile sonuçlanır, aşının yaygınlaşmasıyla pandemi süreci olumlu bir düzleme oturur. Dün akşam iktidarın havuz medyasında ve toplumsal medyada yapılan ağır propagandayı gördükten daha sonra Erdoğan’ı uyarmak istiyorum; yerli aşı probleminden siyaset devşirmeye kalkıp da bu biçimde kıymetli bir sureci baltalama, baltalanmasına müsaade etme. Bırak Bilim Şurası, Sıhhat Bakanlığı ve bilim insanlarımız süreci olması gerektiği üzere yürütsün. Şayet daha evvel birçok kritik hususta yaptığın üzere bu mevzuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın. daha sonra söylemedi, uyarmadı demeyesin.”

Afganistan daveti

Akşener, “Biliyorsunuz Amerika, Afganistan’dan çekiliyor. Lakin aklı, oradaki havaalanında kalıyor. ‘Ne yaparım?’ diye, kara kara düşünürken, iç siyasette, Amerika’ya etmedik laf bırakmayan Sayın Erdoğan, devreye giriyor ve niçinse bu işe istekli oluyor. Yani bir manada diyor ki; ‘Dostum Biden, sen rahat ol, biz bu işi üstleniriz.’ Şu devlet insanlığına bakar mısınız?’ Buradan Sayın Erdoğan’ı, aklını başına almaya davet ediyorum. Afganistan ile tarihi bağlarımız var. Türk askeri, orada misyon yaptığı müddet boyunca, asla muharip bakılırsav üstlenmedi. Tam aksine, kardeş Afgan halkına yaptığı yardımlarla gönülleri kazandı. Artık, hiç bir güvenlik öne sürülen nedeni yokken ve yalnızca sen yeni Amerikan Liderine sevecen görüneceksin diye, bu biçimde bir riske girmenin akılla izah edilir bir yanı yoktur. Üstelik bu anlamsız misyona aday olurken, para-pul konuşmanın da manası yoktur.

Sayın Erdoğan; Afganistan’ı kim bu hale getirdiyse, bırak o toplasın. Dostun Biden’a söylemen gerekenleri söyleyemedin, söylememen gerekeni de büyük bir iştahla söylüyorsun. Amerikalı askerin canını kurtarmak için, kendi askerini feda etmeye, bu kadar istekli olma. bu biçimde diplomasi olmaz. bu biçimde devlet yönetilmez. Bu maceraya atacağın kınalı kuzuların, ayağına taş değse senden biliriz, hesabını da senden sorarız. Bunu da bu biçimde bilesin. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla öncelikli nazaranvi, Afganistan’da havaalanı güvenliği sağlamak değil, kendi milletinin huzur ve refahını sağlamaktır. Fakat maalesef kendisi, işini yapmadığından, milletimizin huzur ve refahı için, YETERLİ Parti olarak biz çalışıyoruz. Hakikaten Sayın Erdoğan, güçlü masalarında hesap yapmakla meşgulken, ben ve arkadaşlarım, vilayet il, ilçe ilçe dolaşıyor, milletimizi dinliyoruz.” sözlerini kullandı.

“Akköprü Barajı’nı satmaya hazırlanıyorlar”

“Şimdi de ne yapıyorlar biliyor musunuz?” diye soran Akşener, “Dalaman’da, çiftçilerimiz için hayati değerde olan, Akköprü Barajı’nı satmaya hazırlanıyorlar. Milletin olan barajı özelleştirecekler, daha sonra da dolar üzerinden alım garantisi verip, ortadaki farkı bir daha milletin sırtına yükleyecekler. Tezgaha bakar mısınız? El insaf kardeşim, el insaf. Ne doymaz bir iştahınız varmış. Milletin santralini satıp, birebir santralin elektriğini, 3-5 katına millete fatura edeceksiniz. bu biçimde arsızlık, bu biçimde utanmazlık olur mu? Ayıptır, yazıktır, günahtır.” dedi.