Akşener’den İBB yansısı: Bu millet huzursuzluktan, tansiyondan bıktı

TerraNova

New member
ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, İzmir’de Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) üyeleriyle bir ortaya geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “özel teftiş” başlatmasını pahalandıran Akşener, şunları söylemiş oldu:

“Sayın Erdoğan çabucak sonrasında da Sayın İçişleri Bakanı Soylu, Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun işe aldığı insanların terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı oldukları nedeni öne sürülerek soruşturma başlatıldığını duyurdu. Beyefendiler, aklınızı başınıza alın. Ulusal iradeye her el uzattığınızda elinizin üstüne şamar yiyorsunuz. Bütün belediyelere alınan insanların resmi olarak işe alındığı andan itibaren GBT denilen yani güvenlik durumlarına bakılır. Sanki türel olarak sorun var mı diye. Devleti yönetenlerin bakılırsavi, terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı olanlarla ilgili bu sorgulamalar karşısında gereğini yapmaktır. İrtibatlı beşerler şayet bilinmiyorsa ya da bilinip tuzak kuruluyorsa bu değişik bir halde tartışılması gereken bir durumdur. bununla birlikte bir cürümdür. İstanbul’da daha evvel büyükşehir belediyesini Millet İttifakı’nın adayı Sayın İmamoğlu’nun almasını iptal ettiniz. ‘hiç bir şey olmasa da olmuş’ dediniz. İstanbullular size ne yaptı? İkinci çeşitte 805 bin oyla sizi cezalandırdı. Millet sonuçlara el uzatanları her daim cezalandırmıştır. Yapmayın beyefendiler, yapmayın. Birilerine tuzak kuralım derken kendi kendinize sandıkta şamar yemenin taşlarını döşemeyin. Türkiye, bu millet huzursuzluktan tansiyondan bıktı. ‘Biz artık huzur istiyoruz. Artık işlerimizi yanlışsız dürüst yapmak istiyoruz, üretmek istiyoruz. Artık dürüst, namuslu bir halde çalışıp vergimizi ödeyip, istihdam yaratmak istiyoruz. Her dakika başımıza iş gelecek tedirginliği ile ömrümüzü sürdürmek istemiyoruz’ diyor beşerler. Benden söylemesi, uyarmadı demeyin.”

“En kıymetli kavramlar hukukun üstünlüğü ve adalet”

ESİAD Lideri Mustafa Karabağlı’nın konuşmasında dikkatini çeken noktalara değinen Akşener şu biçimde devam etti:

“Binin üzerinde firma var. 150 binin üzerinde istihdam yaratmışsınız. Ege bölgesi ihracatının yüzde 50’si sizler tarafınca yapılıyor, 20 milyar dolar iş hacminiz var. bununla birlikte iştirakçi demokrasi, gelişim diyorsunuz. Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık amacı demişsiniz. Üçüncü amaç de demokratik, laik, faal hukuk devleti anlayışı. Sayın Durmuş Yılmaz ortamızda. Kendisine abi diye hitap ederim. Durmuş beyefendiye ekonomiyi sormuştum. birlikte çalışmaya başladığımız vakit içinderda. Demişti ki ‘Ekonomin işvereni inançtır.’ ‘Açar mısınız’ dediğimde ortaya hukuk çıktı. Kuralın öncesinden ilan edildiği, hukukun üstün olduğu, yatırımcının 5 yılını 10 yılını hesaplayabildiği bir devletin iktisatta kalkınması, üretmesi istihdam yaratması ile ilgili sorun yok. Bildiğimiz mevzu bu. Bugün o denli değil. En kıymetlisinin hala bu inancı oluşturan kavramın hukukun üstünlüğü ve adalet olduğuna inanıyorum. Bütün adımlarımızı bunun üzerine attık. GÜZEL Parti kurulmamış olsaydı. Dirençler olmasaydı nasıl bir Türkiye ile karşı karşıya kalırdık. Biz projeci bir partiyiz. Tahlil odaklı, huzurun gelmesinden yana, bu tahterevalli süreçlerinin her birimize kaybettirdiğine inanan rasyonel bakış açısı olan siyasi partiyiz. Bir köyde doğdum. Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Gaz lambası ile okudum. İlkokulu bitirdiğimde köye elektrik geldi. Biroldukca şey geldi birebir vakitte. İzmit’in merkezine taşındık. Haftada 3 gün televizyon yayını yapılırdı. Ben lisedeyken konutumuza televizyon geldi. Biz dehşetli süratli eğitimden gelmiş insanlarız. Lise son sınıftayken telefon geldi. 82’de oğlum doğdu. 86’da konuta bir birinci bilgisayar geldi. Ne olduğunu hiç anlamadık. Artık android telefonlarla geziyoruz.”

Akşener konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Tek adam sisteminin, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin kimseye yararı yok. Eksikleri giderilerek parlamenter sisteme geçilsin diyerek bu parti kuruldu ve organize oldu. 7’den 77’ye ortak noktamız budur. Görünmez zincirlerinizi kırıp üretmenizi, inanç ortamının oluştuğu bir tertibi yaratmak için yola çıktık. 24 Haziran’ı bilhassa anlatıyorum. Hakikat anlamak açısından. Cumhurbaşkanı adayıydım. Bu sistemi istemeyenlerin büyük heyecan ortasında sandığa koştuğunu, sandığı muhafazaya çalıştığını gördüm. Sonuç itibariyle muvaffakiyet gösterilemedi. Sistemin değişmesini isteyen, o seçmenin ne kadar büyük hayal kırıklığı yaşadığını gördüm. Cumhuriyet Halk Partisi’ne, 31 Mart’a giderken ‘Yerel seçime birlikte girelim’ diye teklif götürdük. Buradaki maksadımız, ‘İYİ Parti aşağılarda, oyu şudur’ için değil. Şayet canımızı kurtarmak için olsaydı, her bir masaya oturuşumuzda ‘Parti mi, Türkiye mi?’ sorusunun yanıtını Türkiye olarak vermezdik. Bu bir tahlil teklifiydi. Bu bir projeydi. Kazanma projesi. birlikte seçime girdik. 19 ilçe aldık. Artık size soruyorum. İstanbul alınabilir miydi? Ankara, Antalya ve Adana alınabilir miydi? ‘Bizim oylarımızla alındı’ demiyorum, yanlış anlaşılmasın. ‘İnsanların ayağa kalkmasına ve başarabiliriz demesine’ sebep oldu. İstanbul’da 248 bin ‘İstanbul alınamaz’ diyen seçmen sandığa gitti. Erdoğan’ın kutuplaştırıcı hali sonucunda 350 bin AK Partili sandığa gitmedi. Sonuçta da 805 bin farkla Sayın İmamoğlu İstanbul’u kazandı. İstanbullu gereken dersi verdi. El uzattılar, o ele sağlam bir tokat attı İstanbullu. Artık öbür bir seyahat yapılıyor. O seyahat da cumhurbaşkanlığı seçimidir. Birincisi cumhurbaşkanlığını almak ikincisi de mecliste çoğunluğu alabilmektir. Siyasalların, kanaat başkanlarının, seçmenin davranış biçimine saygılı bir lisan tutturması gerekiyor. ‘Bugünden aldık’ değil, ‘Mümkün değil alamayız’ değil, biz bu işi başarırız, akılla mantıkla ve matematikle.”

“Tarım ve besicilik bitmiş”

DÜZGÜN Parti olarak Türkiye’de yaptıkları çalışmaları anlatan Meral Akşener kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bu seyahatlerde besicilik yapıp ‘Abla ineklerimi kısma gönderdim’ diyen besici ile de karşılaşırsınız. ’15 gündür yemek yapmadım Meral hanım ne bulduysam yedim’ diyen 75 yaşındaki bir abla ile de karşılaşırsınız. ‘Bu ülkeden gitmek istiyorum’ diyen 16 yaşındaki gençle ve siftah yapmayan esnafla da karşılaşırsınız. Pandemi geldi. Hiç bilmezmişim 27 yıldır esnaf partisi, yani esnaf ya da köylü üzerine oturtmuş bir partide Doğruyol Partisi’nde başlamıştım. Esnafın neye takabül ettiğini onlarla konuşurken anladım. İnanılmaz istihdam yarattıklarını gördüm. O dükkanlarda emekliler gördüm. 1600-1900-2200-2600 ve 2800 lira emekli maaşları var. Pandemide o insanlardan tahlil teklifleri öğrendim. Gereksiz hiç bir şeyi istemiyor bizim insanlarımız. ‘Her şeyi ben alayım’ diyen bir mantık yok. Acı çekmeye başlayıp ‘Devlet benim devletim, nasıl şikayet edeyim’ diyen o irfanı görüyorsunuz. Hamdım, piştim, oldum elhamdülillah’ denir ya hani ben onu gördüm. O insanların hiç biri hengame istemiyor. Komşusuna sövmek, akşam meskene gidip aç yatmak istemiyor. O insanların her biri keyifli mesut olmak istiyor. Acayip varlıklı olmak falan değil, çocuğunu okutabildiği bir hayat istiyor. Biz siyasetçilerin bugüne kadar yapılan kutuplaştırma siyasetini kırmak argümanımız doğdu bu seyahatlerimiz sonucunda. Onun için bana hudut olma hali var. Zira A Haber her yerde takip ediyor bizi. Karşımıza birilerini çıkarmak için. Vakit zaman tahriklerin bir kısmına düşebildik ben de dahil. Bir kelam verdim, ‘Ne yapılırsa yapılsın asla yanıt vermeyeceğim’ diye. Bu esnaf için müşteri velinimet. Aslında sizin için de şöyleki. Benim yaş grubumda olanlar hatırlayacaktır. Seçmen de velinimetti. Çok uzun vakittir velinimet olmaktan çıktı seçmen. 3 vilayet dışında 81 ili dolaşmış oluyorum. Seçmen bugün itibariyle şuna hazır. Velinimet olmaya hazır. Kendi çocuğu işsizken, 86 puanla atanmamışken şu anda 50 puanla atanmış çocukların varlığından şikayetçi. Köy bitmiş, tarım besicilik bitmiş. Seçmen ayıplanmak istemiyor. İnsanların vakit içinderında canı istediği partiye oy verme hakkı vardır. Hürmet fazlaca kıymetli kavram. Sayı duymaya devam edeceğiz. O fikri değiştirme hakları var. Ona da hürmet duyacağız. Değiştirecekleri fikirlerin siyasi partisi olma üzere bir maksadımız var.”

Karabağlı: Enflasyonun yükseleceğinden telaşlıyız

Pandemiyle birlikte ekonomik meşakkatlerin derinleştiğini vurgulayan Ege Endüstrici ve İş İnsanları Derneği Lideri Mustafa Karabağlı şunları söylemiş oldu:

“Neredeyse sanayi ve iş dünyasında oyunun kuralları bir daha yazıldı ve yazılıyor. Önemli tehditler iş ömrümüzü etkilerken önemli de fırsatları birlikteinde getiriyor. Lakin hammaddeye erişimdeki kasvetler, epeyce uzun teslim mühletleri, konteynır yokluğu krizi ve lojistik sorunları, sanayi ve iş dünyasını meşgul etmeye devam ediyor. İş ve sanayi dünyası olarak kur muhafazalı TL mevduatı uygulamasının her sonuçta, yani döviz kuru düşse de yükselse de enflasyonu daha da yükseltebileceğinden tasa etmekteyiz. Enflasyonist bir ortamın yatırım ortamını bozacağı ve iktisada duyulan itimadı azaltacağı da bir gerçektir. Gelişmiş iktisatların temel ögelerinden biri kurumlara duyulan inançtır.”

“Bu ülke kutuplaşmalardan yoruldu”

Ege Endüstrici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Lideri Sıtkı Şükürer ise “Sayın Genel Lider bu ülke kutuplaşmalardan fazlaca yoruldu. Bu manasıyla sizin şahsınızda ülkeyi yönetecek önderlerimizden, farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğu şiarı ile her istikametiyle huzur, barış, istikrar hasretlerimizi söz etmek istiyoruz.” dedi.