Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Böcek’ten davet: Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın artık

TerraNova

New member
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz Çarşamba günü 4 farklı noktada çıkan ve Alanya, Akseki, İbradı, Gündoğmuş’a uzanan yangınlar, 6 gündür söndürülemedi. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, yangının kısa müddette söndürülmesi için çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirterek, “Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyemiz, Orman Bölge Müdürlüğü ve öbür vilayetlerden gelen takımlarımız havadan karadan canla başla uğraş ederek söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yangını en kısa müddette söndürebilirsek içimiz biraz rahatlayacak fakat acımız büyük. 7 canımızı kaybettik. Canımız yanıyor. Manavgat’ımız yanıyor.” dedi.

Lider Böcek, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Buralarda siyasetin yeri vakti değil, her kim olursa olsun, bana ve partimize yakışmaz. Burada kimin bir adım öne çıktığıyla uğraşmıyoruz. Görüyorum ki bunu siyasete dökmeye çalışanlar olabiliyor. Olabilir lakin ben bunda değilim. Benim derdim, 27 yıllık başkanlık yaptığım süreçte, doğup büyüdüğüm bu topraklara sahip çıkmak. Canlarımız yanıyor, beşerler mağdur.

“Zor durumdayız”

69 mahallemizde su yoktu. 73 jeneratörle su vermeye çalışıyoruz. İki mahallemiz haricinde öbür mahallelere su veriyoruz. İki mahallemize de araröz ve hazır paket su sayesinde takviye olmaya çalışıyoruz. Burada elektrikler yok. Sıkıntı durumdayız. Canımız, geleceğimiz, canlılarımız, Manavgat’ımız yanıyor. Ne yapılması gerekiyorsa gece gündüz bizim takımımız, ormanın takımı çalışıyor. Büyüklerimiz de ne yapması gerekiyorsa yapsın artık.”

Yangında 30 bin dekar alan üstündeki 2.800 yapının kül olduğunu açıklayan Lider Böcek, “Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yangının söndürülmesi, bununla birlikte yangından ziyan goren vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Aşevimiz burada. Hayırseverler burada. Herkes burada siyaset üstü bir çalışma yapıyor. Halkımız seferber oldu. Hassas bütün büyükşehir belediye liderlerim, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Konya, Denizli, Muğla belediye liderlerimiz yardımcı oluyor. Lakin, yangının söndürülememesi bizleri üzüyor.” dedi.