Atama kararları Resmi Gazete’de

TerraNova

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atadı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına bakılırsa, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ekrem Savaş, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Ege Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Necdet Budak atandı.

Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Asan atandı

Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Aşkın Asan’ın atanmasına ait karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Prof. Dr. Aşkın Asan atandı.

Kelam konusu atama 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü unsurları yeterince yapıldı.

Riyad Eğitim Fakültesi İslami İlimler Kısmı’nı bitiren Asan, Sultan Qaboos Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Kısmı’nda öğretim üyesi olarak çalıştı, birden fazla milletlerarası olmak üzere 30’un üzerinde makalesi yayımlandı.

23. Periyot AK Parti Ankara Milletvekili olan Asan, 23. Devir’de Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Kümesi Lideri ve İKÖPAB Türk Kümesi Üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Asan, evli ve 3 çocuk annesi.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliğine Gülnur Aybet atandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine atandı.

Aybet’in atanmasıyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gülnur Aybet’in öz geçmişi

Ekim 2016’dan bu yana Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak nazaranv yapan Gülnur Aybet, 2018’den bu yana Ulusal Savunma Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi. 2017-2018 yılları içinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Milletlerarası Alakalar Bölümü’nde öğretim üyesi, 2014-2016 yıllari içinde Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Memleketler arası Bağlar Kısmı Başkanlığı bakılırsavlerinde bulunan Aybet, 2013 yılında İngiltere’den Türkiye’ye gelerek İstanbul Özyeğin Üniversitesi Memleketler arası Bağlar Kısmını kurdu.

2001-2013 yılları içinde İngiltere’de Kent Üniversitesi Memleketler arası İlgiler ve Siyaset Bilimi kısmında öğretim üyeliği yapmış olan Aybet, İngiltere’de Nottingham Üniversitesi ve Türkiye’de Bilkent Üniversitesinde de öğretim üyeliği nazaranvlerinde bulundu. Aybet, 2018-2019 yılları içinde Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa Bölgesel Gelecek Kurulu üyeliği nazaranvini yürüttü. Uzmanlık alanları memleketler arası güvenlik, NATO ve AB kapsamında Atlantik ötesi münasebetler ve savaş daha sonrası devlet ve güvenlik yapılanması olan Aybet, NATO, Dışişleri Bakanlığı, İngiliz Akademisi (British Academy) ve TÜBİTAK için birfazlaca araştırma projesinin yöneticiliğini yaptı. Gülnur Aybet, Oxford Üniversitesi St Antony’s College, Johns Hopkins Üniversitesi, Woodrow Wilson Center üzere memleketler arası akademik kurumlarda misafir araştırma nazaranvlisi olarak çalıştı.

Lisans derecesini (BA Hons İktisat ve Kamu Yönetimi) İngiltere’de Londra Üniversitesi Royal Holloway’den alan Aybet, Southampton Üniversitesi’nden Yüksek Lisans (MSc Memleketler arası İlişkiler), Londra Üniversitesi King’s College’den ikinci Yüksek Lisans (M.Phil Savaş Bilimleri) ve doktorasını (Uluslararası Bağlantılar dalında) Nottingham Üniversitesi’nden aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığına atamalar

Diyanet İşleri Başkanlığına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara bakılırsa, Diyanet İşleri Başkanlığı Bingöl Müftülüğüne Mustafa Topal, Hakkari Müftülüğüne İsmail Fakirullahoğlu, Kayseri Müftülüğüne Sivas Müftüsü Yusuf Akkuş, Sivas Müftülüğüne Ardahan Müftüsü Remzi Pehlivan, Ardahan Müftülüğüne ise Hayri Erenay atandı.