Babacan: Türk lirası neredeyse yerin tabanına battı

TerraNova

New member
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Lideri Ali Babacan, partisinin İstanbul Kağıthane ilçe kongresinde konuştu. Halası Bedia Yücel’in vefatı niçiniyle İstanbul’a gidemeyen Babacan, kongreye Ankara’dan manzaralı olarak bağlandı.

Merkez Bankası’nın siyaset faizi sonucunı eleştiren Babacan, özetle şunları söylemiş oldu:

“Normal bir ülkede merkez bankalarının faiz sonucu bu kadar belirsizlik kaynağı olmaz lakin bizim ülkemizde bakkalından manavına, çalışanından öğrencisine herkes ‘bakalım faiz ne olacak’ diye bekliyor. Karar belirtildi ve Türk lirası neredeyse yerin tabanına battı. Dolar, 10’a yaklaştı. Euro, 11’i geçti. Yani bakkalından manavına, emekçisinden öğrencisine herkes yine yeniden yoksullaştı bu ülkede. Olanların hepsi yalnızca bir inat uğruna. Bir inat uğruna, mazlumların ahını alıyorlar şu anda. Bir inat uğruna, ayağında terlikleriyle mitinglerine gelen teyzeleri fakirliğe mahkûm ediyorlar. Bu ülkenin insanları bu biçimde makûs bir idaresi hak etmiyor.

Ben ve arkadaşlarım iktisat idaresini bıraktığımızda dolar kuru 2 lira 90 kuruştu. Dolar 1,5 lira bandındayken, o dönemki başbakan, yani Sayın Erdoğan, kimi bakanlar ve danışmanlar akıl almaz fikirleriyle iktisada müdahale teşebbüslerine başlamışlardı. sonuçları görüyorsunuz. O gün bugündür Türkiye dikiş tutmuyor. O gün bugündür Türkiye iktisadının beli doğrulmuyor.

Sayın Erdoğan, vatandaşlarımıza verdiğiniz kelamları tutmuyorsunuz. Size aş için, yoksulluğu bitmiş oldurmeniz için oy veren vatandaşlarımızı fakirleştirdiniz. Yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla, yani 3Y ile gayret dediniz; şu anda 3Y’nin adresi bugünkü iktidarınız oldu.

Erdoğan ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Görüyoruz, sonuçlar nitekim müthiş! Direksiyona geçti, bütün bir ülke kelle koltukta gidiyoruz. Tabi Sayın Bahçeli bunlara alışık. Ben ve arkadaşlarım 2002’de bakılırsave geldiğimizde, onun ortağı olduğu koalisyon hükûmetinin çıkarttığı büyük bir kriz vardı memlekette. Biz süratlice çözdük o krizi. Bahçeli ise artık bir daha şu andaki krize ortak.

Artık yolun sonuna geldiler. Onlar da epey âlâ biliyorlar. Müsait bir yerde inecekler. Hiç merak etmeyin, emanet emin ellere kavuşacak. Türkiye’yi süratle refaha ve huzura kavuşturacağız. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.”