Babalar pandemide aile zamanı kazandı. Birçoğu geri vermek istemiyor.

FreeDoom

New member
Robert Half iş ve işçi bulma kurumunun Cincinnati şubesi başkanı Ryan McCarty, akşam etkinlikleri ve işe gidip geldiği 45 dakika da dahil olmak üzere, salgından günde 13 saat önce evden uzaktaydı. Artık evden çalışıyor ve bu da iki küçük çocuğunun yemekler, doktor ziyaretleri ve kilometre taşları için orada olmasını sağladı. Biri ilk adımlarını hafta içi bir sabahın ortasında attı. Bay McCarty, bir videoda, düğmeli bir gömlek ve eşofmanla, tanık olmak için ev ofisinden dışarı fırlarken görülebilir.

“Uzun süredir erkek sağlayıcıdır” dedi. “Ben o adamdım. Ama şimdi hayatımdaki bu benim demekten utanmıyorum. Covid’in yaptığı buydu. Neyin önemli olduğunu düşünmek ve düşünmek için çok zamanımız oldu.”

Bir işe alım görevlisi olarak, erkeklerin artık düzenli olarak esneklik istediğini fark etti. Yeni bir müşteri ona, çocuğunu saat 15:30’da otobüste karşılamanın önceliği olduğunu ve bunun için ödeme yapmaktan vazgeçeceğini söyledi.

“Bunu kimseden duymadın,” dedi. “Asla. Ve artık sıradanlaştı. Artık bir zayıflık işareti değil.”

Teksas, Smithville’de beş yaşından küçük iki kız çocuğu babası olan Ben Campbell, pandemide uzaktan satış işi erken düştüğünde çocuklarıyla gündüz vakit geçirmeye uyum sağladı. Bu nedenle, daha sonraki bir işinde, bir patron ne sıklıkla ebeveynlik sorumlulukları üstlendiğini söylediğinde, “Evet ve bu değişmeyecek” diye yanıtladı.

Şu anki işvereni AffiniPay’in çalışanlarla iş-yaşam dengesi hakkında konuşan bir anne tarafından yönetilmesinin büyük bir fark yarattığını söyledi. Artık haftada dört gün evden çalışıyor ve karısı da evden uzakta. Molalarda çocukların ayak işlerini yürütürler ya da dadılarıyla birlikte yaptıkları resimleri çocuklarına göstermelerini isterler. Ofislerde tam zamanlı çalışacaklarsa onsuz yapmayı hayal bile edemezler.