Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na reaksiyon

TerraNova

New member
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis küme toplantısında yaptığı konuşmada, “Kılıçdaroğlu’nun bürokrasiyi tehdit bildirisi vesayetçi bir söylemdir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüde şu tabirleri kullanmıştı:

“Çalınan çocuklarınızın memuriyetidir yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkânsız hale getirildiği görülmektedir. Daha evvel memur olanların da bakılırsavde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. bu biçimdece kamuda yapmak istedikleri ne kadar yasa dışı iş, rant, mafyatik çıkar var ise bunları yapacak memur militanlar sisteme eklemlenmiştir. Artık hepimizin gördüğü, bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı ‘efendim buyruk aldık uygulamak zorunda kaldık’ diyeceklerdir.

İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum. Açıkça söylüyorum; görev namına mafyatik tertibe hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri, buyruk olarak telakki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin erdemli memurlarısınız. Kamil akla gelmeniz için, Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son davetidir.

18 Ekim Pazartesi itibariyle bu nizamın yasa dışı isteklerine verdiğiniz tüm dayanağın sorumluluğu size de ilişkin olmaya başlayacaktır. ‘Emir almıştım’ diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa, pazartesi itibariyle durun. Bu yasa dışı, paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin.”