TerraNova
New member
ANKARA (DÜNYA) – Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 8 Şubat günü akşamı itibariyle 7 köyde elektriğin kesik olduğunu, öbür köy ve ilçelere elektriğin verildiğini deklare etti. Dağıtım şirketine takviye emeliyle 653’ü teknik işçi olmak üzere, AFAD ve başka kuruluşlardan binin üzerinde çalışanla çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Dönmez, gerek elektrik kesintisi gerekse kesintiye niye olan 3 Şubat günü gerçekleşen kar yağışı niçiniyle oluşan ziyanların tespitinin yapıldığını, mağduriyetlerin giderileceğini deklare etti.
Dönmez, Isparta’da sayaç okumanın 1 hafta durdurulduğunu, faturaların da 1 ay erteleneceğini deklare etti. Isparta’da 10 bin 800 km olan iletim ve dağıtım çizgisi bulunduğunu belirten Dönmez, “Normal periyotlarda yılda bin 100 arıza olurken, 3 Şubat günü 12 bin arıza bildirildi. Bütün süreç boyunca fedakarca çalıştık.” dedi.
Dönmez, Isparta’da sayaç okumanın 1 hafta durdurulduğunu, faturaların da 1 ay erteleneceğini deklare etti. Isparta’da 10 bin 800 km olan iletim ve dağıtım çizgisi bulunduğunu belirten Dönmez, “Normal periyotlarda yılda bin 100 arıza olurken, 3 Şubat günü 12 bin arıza bildirildi. Bütün süreç boyunca fedakarca çalıştık.” dedi.