Bakan Kurum: Her üniversitemizden 1 iklim elçisi seçeceğiz

TerraNova

New member
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezi’nde akademik yılının açılışında konuşan Kurum, yeni akademik yılda bilim beşerlerine, öğrencilere muvaffakiyet diledi.

Üniversiteleri yalnızca eğitim veren yerler olarak değil, hem de medeniyetin inşasını gerçekleştirecek genç beyinlerin, sağlıklı jenerasyonların yetiştiği merkezler olarak gördüklerini belirten Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitime, öğretime, üniversitelere fazlaca büyük yatırımlar yaptıklarını, eğitim-öğretim hayatında yaşanan eşitsizliklere ve hukuksuzluklara son vererek üniversitelere adaleti ve eşit eğitim hakkını getirdiklerini söylemiş oldu.

Kurum, Türkiye’nin, kendi evlatlarının yanında dünyanın dört bir yanından 230 bin milletlerarası öğrenciye de mesken sahipliği yaptığına dikkati çekerek, üniversitelerin, milletlerarası eğitim alanında da büyük başarılara imza attığını tabir etti.

Yeşil kalkınma atağı

Dünyanın yeni bir periyot olan Yeşil Kalkınma İhtilali yaşadığını belirten Kurum, bu sürecin başkan ülkelerinden birinin de Türkiye olması gerektiği anlayışıyla yenilenebilir güç, yerli elektrikli araç, sıfır atık ve pak üretimdeki potansiyeli, yeşil kalkınma atılımıyla en yüksek dereceye çıkaracaklarını lisana getirdi.