Bakan Özer: Omicron varyantının okullara yansıması epeyce düşük

TerraNova

New member
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılış ve çeşitli programları için geldiği Konya’da, Valilik ziyaretinde, yüz yüze kesintisiz eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sıhhat Bakanlığı ve Sıhhat Bilim Konseyinin tavsiyeleri doğrultusunda gerekli tedbirleri toplam 71 bin 320 okulda aldıklarını aktaran Özer, “Nasıl 1. devirde yüz yüze kesintisiz biçimde eğitime devam ettiysek tıpkı kararlılıkla inşallah bu vakitte yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

Ülkenin devasa bir eğitim sistemine sahip olduğunu vurgulayan Özer, şu biçimde konuştu:

“Yaklaşık 850 bin dersliğin olduğu eğitim sistemi. Bugün prestijiyle 850 bin derslikten yalnızca 50’sinde olay niçiniyle yahut yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta verildi. Şu an prestijiyle Omicron varyantının yaygınlığı devasa yükseklikte bulunmasına karşın okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1’in epeyce oldukca altında. İnşallah maske, uzaklık ve paklık kurallarına dikkat ederek okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettireceğiz. Bizim için çocuklarımızın sıhhati epeyce kıymetli. Bu tedbirler, fazlaca değerli. Bu tedbirlere okul dışı ortamlarda da riayet etmek epeyce değerli. Zira toplumda tüm toplumsallaşma yerleri birbirini etkiliyor. Doğal olarak okulları da etkiliyor. Onun için velilerimizden ve toplumumuzdan istirhamımız, okulların yüz yüze eğitime açık kalması için sıhhat kurallarına uymaları. İnşallah bu süreç birinci periyotta olduğu üzere devam edecek.”