Bakan Özer’den Omicron açıklaması: Rastgele bir alarm durumu kelam konusu değil

TerraNova

New member
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına ait, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti, gurur defterini imzaladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özer, 6 Eylül’den itibaren başlanan eğitim-öğretim yılının haftada 5 gün yüz yüze eğitim olarak devam ettiğini söylemiş oldu.

Sıhhat Bakanlığı ile yürütülen sürecin yaklaşık 4,5 aydan beri epey başarılı biçimde sürdüğünü aktaran Özer, şöyleki konuştu:

“Bugün prestijiyle COVID-19 yahut yakın temas niçiniyle yüz yüze eğitime orta verilen sınıf sayımız 2 bin 378. Yaklaşık 71 bin 300 okulda COVID-19 niçiniyle kapalı hiç bir okulumuz bulunmuyor. Bu süreçteki en büyük başarımız öğretmenlerimizin aşılanma oranının devasa yükseklikte olmasıdır. Yalnızca Türkiye ortalamasından değil İngiltere, Fransa ve Almanya üzere gelişmiş ülkelerde yüz yüze eğitime devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranından bizimkisinin devasa yükseklikte olması bizim en büyük avantajımız. Bugün itibariyle en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 93.4, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 89,13. Hepinizin malumu olduğu üzere aşı olmayıp bağışıklık kazanan, hastalığı geçiren ve antikor oluşturan öğretmen oranımızda yüzde 5’ler civarında. ötürüsıyla en az 2 doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış olan öğretmen oranımız şu an Türkiye’de yüzde 94’ler civarında.”

3 doz ve 4 doz aşı olan öğretmen oranlarının her geçen gün yükseldiğine işaret eden Özer, şöyleki devam etti:

“3’üncü doz aşısını olan öğretmen oranımızda bugün prestijiyle yüzde 40,5. Süreç yaklaşık 4,5 aydır Sıhhat Bakanlığı, Sıhhat Bilim Heyetimizle koordineli bir biçimde devam ediyor. Allah’a şükür okullarımızda alarm vereceğimiz yeni kararlar vereceğimiz bir kahrımız yok. Omicron dalgası süratli bir biçimde yayılıyor, süreci yakından takip ediyoruz lakin şu an için okullarımızda tedbirlerimizi değiştireceğimiz, yeni tedbirlere başvuracağımız rastgele bir alarm durumu kelam konusu değil. Aşılama oranlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Okullarımızda maske, uzaklık ve hijyenle ilgili kurallara öncesine göre hayli daha riayet ediyoruz. İnşallah 2 hafta daha sonra yarıyıl tatiline gireceğiz, yarı yıl tatiline kadar süreci başarılı bir biçimde devam edecek.”

Özer, Şanlıurfa’da eğitimin kalitesini artırmak, yatırımların nasıl zenginleştirilebileceğine dair bir dizi kıymetlendirme yapılacağını vurgulayarak, kente bugüne kadar önemli yatırımlar yapıldığını, bundan daha sonra da bunların sayısını artırmak için çalışmalara devam edileceğini kelamlarına ekledi.