Berna Gölbaşı: Cinsiyetçi hücumlara uğruyorum

Exxo

New member
22 Kasım 2019’da Kayserispor başkanlığına seçilerek Üstün Lig tarihli birinci bayan lider olan Berna Gözbaşı, Kayserispor başkanlığına seçildiği günden beri cinsiyetçi taarruzlarla karşı karşıya kaldığını tabir etti.

Fanatik gazetesinde yer alan habere bakılırsa; Kayserispor Lideri Berna Gözbaşı, bayan olduğu için negatif ayrımcılığa maruz kaldığını vurgulayarak ”hiç bir erkek lider kel ya da kilolu diye kimse bir şey söylemez. Benim kilom bile millete keder oluyor” diye konuştu.

‘ERKEK LİDERE KİMSE BİR ŞEY SÖYLEYEMEZ’

Kayseri üzere bir kentte endüstride kendi kendine var olabilmeyi başardığını söz eden Gözbaşı açıklamalarına şöyleki devam etti:

Kayseri Sanayi Odası’nın birinci bayan meclis üyesiyim. Tarihe geçme şeylerim fazlacatur. Başkanlığı seviyor muyum? Başkanlığı seviyorum. Başkanlığın konforunu yaşama keyfim hiç olmadı. Gerime yaslanıp hiç maç izlemedim. Birinci bayan lidersin, kimse alışkın değil. Reaksiyon de görüyorsun. Çok fazla cinsiyetçi taarruza uğruyorum. hiç bir erkek lider kel ya da kilolu diye kimse bir şey söylemez. Benim kilom bile millete keder oluyor. Uğraşmıyorum, alışacaklar diyorum lakin tarihe bir biçimde geçtim ve bunu da âlâ bir yerde sonlandırmak istiyorum. Bütün bayanlar benden bir şey bekliyor. Ben bunu başaramazsam Türkiye’deki bayanların yüzde 50’si bir şey kaybedecekmiş üzere olacak.