Biroldukca kentte yüz yüze eğitime kar pürüzü

TerraNova

New member
Konya’da tesirli kar yağışı niçiniyle 26 ilçede birinci ve orta dereceli okullarda eğitimin uzaktan yapılacağı bildirildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ağır kar yağışından dolayı merkez ilçeler Selçuklu, Karatay, Meram ile Seydişehir, Beyşehir, Derebucak, Hadim, Altınekin, Ahırlı, Yunak, Derbent, Çeltik, Akören, Sarayönü, Yalıhüyük, Bozkır, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Akşehir, Çumra, Cihanbeyli, Taşkent, Güneysınır, Tuzlukçu, Hüyük ilçelerinde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde 20 Aralık 2021 Pazartesi eğitim öğretime uzaktan devam edileceği açıklandı.

Açıklamada, engelli yahut gebe kamu çalışanlarının tıpkı gün müsaadeli sayılmasına karar verildiği tabir edildi.

Kars

Kars’ta tesirli olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle vilayet genelinde eğitime orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet ve ilçelerde devam eden ağır kar yağışı ile olumsuz hava şartları niçiniyle birinci ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 20 Aralık Pazartesi tatil edildiği açıklandı.

Açıklamada, kamu kurumlarında nazaranvli engelli ve gebe işçinin de idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

Olumsuz hava şartları niçiniyle Akyaka’da 2, Arpaçay’da 3, Selim’de 11 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Aksaray

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ağır kar yağışı niçiniyle 20 Aralık Pazartesi ilçe merkezi ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu işçisinin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Karaman

Karaman’ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde, tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Başyayla ve Sarıveliler Kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, ağır kar yağışı niçiniyle ilçe merkezleri ile bağlı tüm köylerdeki okullarda eğitime orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu işçisinin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde tesirli kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Karlıova Kaymakamlığının toplumsal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, “İlçemizde ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle 20 Aralık Pazartesi günü ilçe genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün orta verilmiştir. Kamu kurumlarında nazaranv yapan gebe ve engelli işçi idari müsaadeli sayılacaktır.” tabirleri kullanıldı.

Denizli

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, kar niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Babadağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ağır kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde 20 Aralık Pazartesi günü eğitime orta verildiği açıklandı.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

Muğla

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma niçiniyle taşımalı eğitim yapılan birtakım okullarda eğitime orta verildiği bildirildi.

Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yaşanan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle taşımalı eğitim kapsamındaki Nebiler, Harmanbelen-Göncüler, Kuyualan, Erikli-Topalak, Çatak, Burnugoz okullarında eğitime 20 Aralık Pazartesi orta verildiği ve öğrencilerin idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Tunceli

Tunceli’de, Pülümür ilçesinin akabinde Ovacık ve Nazımiye’de de ağır kar yağışı niçiniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Pülümür Kaymakamlığından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının tesirini sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, “Yoğun kar yağışı niçiniyle ilçemizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime 20 Aralık Pazartesi günü orta verilmiştir.” sözü kullanıldı.

Ovacık ve Nazımiye ilçelerinde de dün geceden bu yana tesirli olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı iki ilçede biroldukça köy, mahalle ve sokak yolu ulaşıma kapandı.

Ağır kar yağışı sebebiyle Pülümür ilçesinin yanı sıra Ovacık ve Nazımiye ilçesindeki tüm okullarda da eğitime orta verildi.

Ayrıyeten Ovacık ve Nazımiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarında bakılırsavli engelli ile gebe işçinin de müsaadeli sayılacağı bildirildi.

Öte yandan karla çaba grupları, ilçe merkezleri ve köy yollarında ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Afşin ve Çağlayancerit ilçelerinde olumsuz hava şartları ve kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Afşin ve Çağlayancerit kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, devam eden olumsuz hava koşulları ve kar yağışı niçiniyle tüm okullarda 20 Aralık Pazartesi eğitime orta verildiği açıklandı.

Öte yandan, merkez Dulkadiroğlu ilçesinde ise 16 okulda olumsuz hava kurallarından dolayı yüz yüze eğitime orta verilerek uzaktan eğitim yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Sivas

Sivas’ın İmranlı ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “İmranlı ilçemizde 20.12.2021 tarihinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitim ve öğretime 1 günlük orta verme sonucu alınmıştır.” denildi.

Öte yandan kent merkezinde ve ilçelerde kar yağışı aralıklarla tesirini sürdürüyor.

Eskişehir

Eskişehir genelinde tesirini gösteren ağır kar yağışı niçiniyle Seyitgazi, Mihalıççık ve Han ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün mühletle orta verildi.