BIST şirketlerinden yeni haberler

FreeDoom

New member
Investing.com – Borsa İstanbul’da süreç nazarann şirketlerin yaptıkları bildirimlere göre hazırladığımız şimdiki şirket haberleri özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Ard Küme Bilişim, ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Trafik İdare Merkezi Projesi’ kontratını imzaladı

Ard Küme, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Trafik İdare Merkezi Projesi” mukavelesinin, ISSD Bilişim Elektronik San. ve Tic. A.Ş. firması ile 18.408.000 TL (KDV Dahil) bedelle 15.03.2022 tarihinde imzalandığını duyurdu.

İstikrar Yatırım Holding, Otomotist Kent Teknolojiler’ne iştirak edinilmesi sonucundan vazgeçti

İstikrar Yatırım Holding, İdare Şurası tarafınca, Entaksi Taşınabilir uygulama Lisans sahibi, İstanbul Ticaret Siciline 4455-5 no. ile kayıtlı Otomotist Kent Teknolojileri A.Ş.’nin sermayesinin % 50’sinden az olmamak üzere iştirak edinilmesine ve Otomotist Kent Teknolojileri A.Ş’nin şirket değerleme çalışmalarının başlatılması ile ilgili olarak 27.11.2020 tarihinde alınan idare heyeti sonucu sonucunda yapılan çalışmalardan sonuç alınamadığından, iştirak edinilmesi sonucundan vazgeçilmesine oybirliği ile karar verildiğini deklare etti.

Ulusoy Un, 50. Yıl üretim tesisinin günlük kapasitesini günlük 1.550 tona yükseltti

Ulusoy Un, 50. Yıl üretim tesisimizin mevcut 1200 ton/gün kapasitesine ek olarak 600 ton/gün kapasiteli 3. faz çalışması; şirketin eser çeşitliliği konusunda üretim esnekliği yaratabilmek maksadıyla, 600 ton/gün tek ünite yerine 350 ton/gün ve 250 ton/gün iki ünite olarak revize edildiğini deklare etti.

350 ton/gün kapasiteli yeni üretim ünitesi 15.03.2022 prestijiyle devreye alınarak, tesisin günlük kapasitesi 1.550 ton/gün’e yükseltildi. Çalışmaları devam eden 250 ton/gün kapasiteli 4. üretim ünitesinin de 2022 yılı 3. çeyreğinde devreye alınması planlanmakta.

Şekerbank (IS:SKBNK)’ın iştiraki Şeker Gayrimenkul Yatırım Paydaşlığı için halka arz başvurusu yapıldı

Şekerbank iştiraki Şeker Gayrimenkul Yatırım İştiraki A.Ş. tarafınca Gayrimenkul Yatırım İştiraklerine Ait Temeller Bildirisi’nin 11. hususu uyarınca 31.12.2021 tarihindeki finansal tabloları ile Sermaye Piyasası Heyeti’ne 15.03.2022 tarihinde halka arz başvurusu yapıldı.

GSD Holding (IS:GSDHO), GSD Havacılık’ta sahip olduğu sermayenin %50 hissesini sattı

GSD Holding, GSD Havacılık A.Ş.’de sahip olduğu, sermayenin %50’sini temsil eden 12.500.000 TL nominal dengeli hisselerin %49’unun M&S Sillosi Sh.p.k.’ye 2.715.580 dolar ve %1’inin Hasan Cenk Özbay’a 55.420 dolar bedelle karar verildiğini duyurdu. Şirket, satış bedellerinin 15 Mart 2022 tarihinde tahsil edildiğini belirtti.

Türk Telekom (IS:TTKOM), enflasyon artışı sebebiyle Haber-İş Sendikası ile ek protokol imzaladı

Türk Telekom, 13.08.2021 tarihinde Haber-İş Sendikası ile 14. Periyot Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalandığı duyurulmuştu. Son periyotta yaşanan enflasyon artışı sebebiyle şirket ile Sendika içinde ek protokol imzalandığı duyuruldu.

Yeni protokol kapsamında, 1.03.2022 tarihi prestijiyle üçüncü 6 aylık devir için Türk Telekom, sendikalı çalışan fiyatlarına kontrat gereği uygulanacak olan %5,50 oranındaki artışın, %37,5 olarak uygulanmasına karar verdi.

14. Devir Toplu İş Kontratı’nda mutabık kalındığı üzere, dördüncü altı aylık devir için %5,50 oranında artırım yapılması ve bu vakitte enflasyon oranının (TÜFE) %5,50’yi aşması halinde, aşan kısma denk düşen meblağın fiyatlara ek edilmesi kararlarının geçerli olduğu belirtildi.

BIST 50 endeksinde üst adım kuralı devam ediyor

BIST 50 endeksinde yer alan hisselerde 24.02.2022 ile 15.03.2022 tarihleri içinde uygulanan açığa satış süreçlerinde üst adım kuralının 16.03.2022 tarihindeki seansta da uygulanmasına karar verildi.

Buna bakılırsa; açığa satış süreci yapılabilen hisselerde açığa satış süreci, açığa satışa mevzu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen süreç fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek. Fakat, açığa satışa mevzu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bundan evvelki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış süreci en son gerçekleşen fiyat seviyesinden de yapılabilecek.

Muharrir: Günay Caymaz