BIST şirketlerinden yeni haberler

FreeDoom

New member
Investing.com – Borsa İstanbul’da süreç nazarann şirketlerin yaptıkları bildirimlere nazaran hazırladığımız yeni şirket haberleri özetimize içeriğimizin devamında göz atabilirsiniz.

Kordsa Teknik Dokuma A.Ş. (KORDS)

Kordsa, lastik üreticilerinin artan taleplerini bölgesel olarak karşılamak hedefiyle Kuzey Amerika’daki tesislerinde kord bezi terbiye kapasitesini artırma sonucu aldı. 20 milyon dolar pahasında yatırımla yürütülecek ek çizgi projesinin 2024 yılında faaliyet geçmesi planlanlanıyor. Şirketin kord bezi üretim kapasitesi, yeni yatırımla bir arada yılda 19 kilo ton artırılacak.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. (HURGZ)

Hürriyet, uzun vadeli iş planları çerçevesinde, öbür basım tesislerimizde kâfi kapasite olması, kaynakların daha aktif kullanılması ve verimliliğin artırılması emelleriyle 01.10.2022 tarihi prestijiyle, İstanbul, Esenler’deki Demirören Medya Tesisleri’nde bulunan İstanbul DPC Şubesi’nin basım faaliyetlerinin bitmiş oldurilmesine karar verdi.

Verusa Holding A.Ş. (VERUS)

Verusa, %40,75 oranındaki iştiraki Aldem Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 25.000.000 TL tutarındaki mevcut sermayesinin geçmiş yıl kârından karşılanmak üzere 14.500.000 TL bedelsiz artırımla 39.500.000 TL’ye çıkartılmasına ilişkin sermaye artırım işlemi 29.08.2022 tarihinde edildi.

Bedelsiz sermaye artırım süreçleri kararında Verusa Holding, 5.908.750 TL nominal
değerli bedelsiz hisse elde etti ve sermaye payı meblağı 10.187.500 TL’den 16.096.250 TL’ye yükseltti.

Smart (IS:SMART) Güneş Gücü Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret (SMRTG)

Smart Güneş Gücü Teknolojileri, İzmir Aliağa’da devam etmekte olan 1.200 MW kapasiteli hücre ve 1.200 MW kapasiteli güneş paneli yatırımlarına ek olarak 3.600MW kapasiteli tam entegre (ingot, wafer, hücre, panel) güneş paneli üretim tesisi kurmak için, altyapı ve pak teknoloji projelerinin satın alınması, geliştirilmesi, finansmanı ve uygulanması, kendi varlıklarının idaresi üzerine Avrupa merkezli faaliyet gösteren ve bir vakıf kuruluşuna ilişkin yeşil güç ve teknoloji firması ile 30.08.2022 tarihinde mutabakat
zaptı (MoU) imzaladı.

Buna bakılırsa; kurulması planlanan entegre üretim tesisinin bütçesinin 300 milyon euro olması öngörülmekte olup, kelam konusu yatırım için gerekli finansmanın sağlanması ilgili firmanın sorumluluğunda olacağı bildirildi.

Ayrıca şirket, kelam konusu projelerle ilgili olarak mühendislik, tedarik ve inşaat hizmetleri (EPC) faaliyetlerinde bulunacak olan %51’i ve denetim gücü şirkete ilişkin 2 farklı ortak teşebbüs şirketi kurulması üzerine mutabakat sağladı.

VBTS kapsamına alınan hisseler

Volatilite Bazlı Önlem Sistemi (VBTS) kapsamında Flap Kongre Toplantı Hizmetleri (FLAP), Seyitler Kimya (SEYKM) ve Trabzon Liman İşletmeciliği (TLMAN) hisseleri 31/08/2022 tarihindeki süreçlerden (seans başından) 29/09/2022 tarihindeki süreçlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili süreçlere husus edilemeyecek.

Pay geri alımı yapan şirketler

MLP Sıhhat Hizmetleri A.Ş., 29.08.2022 tarihinde Borsa İstanbul’da hisse başına 40,24 TL – 40,74 TL (ağırlıklı ortalama 40,42 TL) fiyat aralığından toplam 46.018 TL nominal kıymetli MPARK hisseleri geri aldı. Bu süreçlerle bir arada, 29.08.2022 tarihi prestijiyle geri alınan hisselerin toplam nominal pahası 3.039.439 TL olup, bu hisselerin sermayeye oranı %1,4610’a ulaştı.

Gedik Yatırım Menkul Bedeller A.Ş. (GEDIK), 29.08.2022 tarihinde 8,50 TL fiyattan 50.000 adet hisse geri aldı ve bu geri alım programı kapsamında şirketin sahip olduğu GEDIK hisseleri 1.637.011 adede ulaştı. (Şirket sermayesine oranı %0,50)

LDR Turizm A.Ş. (LIDER), 29.08.2022 tarihinde 23,58 TL fiyattan 20.000 adet hisse geri aldı ve şirketin sahip olduğu BAŞKAN hisseleri 600.000 adede ulaştı. Geri alınan hisselerin şirket sermayesine oranı % 0,909 oldu.

Yazar: Günay Caymaz