Bitrota’nın ortağı dolandırıcılık tezlerini reddetti: Basından duydum

TerraNova

New member
“Bitrota” ismindeki şirket üzerinden “kripto para borsası dolandırıcılığı” yaptığı teziyle tutuklanan kuşkulu K.A. savcılık tabirinde suçlamaları kabul etmedi.

Kayseri’de 3 yıl evvel şirket kuran K.A. ve H.Ö. hakkında, geçen yıl devreye sokulan “Bitrota” ismindeki kripto para borsasının çökmesi üzerine şirket merkezi İstanbul’da olduğu için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında 9 Aralık’ta “bilişim sistemleri, banka yahut kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir yahut şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” cürümlerinden tutuklanan K.A.’nın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kabahatler Soruşturma Ofisince alınan tabirinin bilgileri muhakkak oldu.

Kuşkulu K.A., sözünde, Bitrota’nın 2018’de kurulduğunu, yüzde 75 ortağının öteki kuşkulu H.Ö., yüzde 25 ortağının da kendisi olduğunu belirterek, şirkette yazılım departmanında sorumlu olarak çalıştığını, bununla birlikte müşteri takviye kısmında da bakılırsav yaptığını anlattı.

Bitrota isimli kripto para borsasında varlıkların ortalama toplam fiyatının 40-50 bin dolar civarında olduğunu lisana getiren Kuşkulu K.A., daha evvel ulaştıkları 250-300 bin dolar varlığın, son 4 ayda müşterilerinin coinlerini borsalarından çekip başka kripto para borsalarına transfer etmeleri niçiniyle azaldığını kaydetti.

Kendi borsalarının hacmi küçük olması ve alıcı bulanamaması niçiniyle coinleri bozduramadıklarını savunan K.A., bu niçinle coinleri Bitrota dışına transfer ettiklerini, Bitrota borsasında yaklaşık 11 civarında coinin listelendiğini anlattı.

“Bitrota’nın kapatılması kelam konusu değil”

Kuşkulu K.A., Bitrota borsasında kendilerine ilişkin “talent” ve “rota” isimli coinlerin de bulunduğunu, müşterilerinin bunlardan da alım satım yaptığını belirterek, son devirde bilhassa “talent” isimli coinin fiyatı düştüğü için kullanıcıların satamadıkları yahut düşük fiyattan sattıkları istikametinde şikayetleri olduğunu söylemiş oldu.

Bu coinlerin fiyatının düşmesi üzerine müşteri kaybetmemek için kendi öz sermayesinden 1 milyon 500 bin ile 2 milyon lira koyarak bunu engellediğini anlatan K.A., Bitrota’nın kapatılmasının kelam konusu olmadığını, şirketin hala faaliyetine devam ettiğini, lakin alım satım süreçlerinde müşterilerin eza yaşadığını lisana getirdi.

Şirketi ayağa kaldırmak için yeni projelere başladığını ve kimi taşınmazlarını satışa çıkardığına aktaran kuşkulu K.A., şöyleki devam etti:

“Bu şirket katiyetle dolandırma kastıyla kurulmadı. Dolandırmak için bu sistem kurulsaydı bir ayda parayı toplayıp kaçardık. Lakin dört yıldır etkindir. Akıl ve mantıkla sabittir ki dolandırıcılık üzere bir niyetim olsaydı şirketi ortağımdan almazdım. Müşterilerim bana güveniyordu. Ben de onları yarı yolda bırakmamak için aldım. Kimsenin mağdur olmaması için ağır gayret gösterdim ve hala devam etmekteyim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

Kimsenin mağdur olması istikametinde talimat vermediğini belirten K.A., müşterilerin paralarının bakiyelerinde bulunduğunu ve rastgele bir ziyanlarının olmadığını tez etti.

“İddiaları basından duydum”

Kimi müşterilerin savcılığa giderek şikayetçi olduğu, sistemin kapatılarak şahısları dolandırıp kaçtıkları istikametindeki iddiayı basından duyduğunu söyleyen K.A, “Mağdurlar kripto paralarını Türk lirasına çevirememektedir. Bunun niçini ise borsanın hacminin küçük olması ve alıcısının bulunmamasıdır.” dedi.

Kuşkulu K.A., öbür kuşkulu H.Ö.’nün şirketin merkezinin İstanbul olarak gözükmesinin kendileri açısından daha prestijli ve itimat verici olacağı, müşteri sayısının artacağını belirttiğinden Kayseri’de kurulan şirketin İstanbul’a taşındığını anlattı.

Süreç

Kayseri’de 3 yıl evvel şirket kuran K.A. ve H.Ö. hakkında, geçen yıl devreye sokulan “Bitrota” ismindeki kripto para borsasının çökmesi üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında bu bireyler hakkında yakalama sonucu çıkartılmış, kuşkulu K.A. Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Kuşkulu K.A., şirket merkezinin İstanbul’a taşınması ve soruşturmanın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmesi niçiniyle 7 Aralık’ta hava yoluyla İstanbul’a getirilmiş, 9 Aralık’ta da tutuklanmıştı.