Bodrum yangını denetim altına alındı

TerraNova

New member
Bodrum’da Dereköy Mahallesi’ndeki otluk ve makilik alanda çabucak hemen belirlenemeyen niçinle yangın çıktı. Bölgeye epey sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye takımı sevk edildi.

Yangına, 2 yangın söndürme uçağı, 5 yangın söndürme helikopteri ile havadan, hayli sayıda arazöz, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile de karadan müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının denetim altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söylemiş oldu.

CHP milletvekili: Havadan müdahale gerek

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban, yangın bölgesine gitti. Alban yangının yerleşim bölgelerini tehdit ettiğini söylemiş oldu. Alban, gece olmadan yangının ilerlemesinin durdurulması için havadan müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için büyük uğraş

Yangının yerleşim yerine ulaşmaması için takımların ağır uğraş gösterdi. Kimi vatandaşların önlem emelli meskenlerinin etrafındaki kuru otları ve ağaçları suladığı görüldü.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan da yangın söndürme çalışmalarını olay yerinden yönlendirdi.

Rüzgarın tesirle yayılan yangını denetim altına alındıktan daha sonra soğutma çalışması sürüyor.