Boğaziçi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi rektörlüklerine atama

TerraNova

New member
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Mehmet Naci İnci atandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü hususu ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci unsurları mucibince Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Bulu’nun yerine vekaleten atanmıştı

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasıyla başlayan tartışma ve üniversite önündeki hareketler, geçtiğimiz ay rektörün vazifeden alınmasıyla durulmuştu. Temmuz’da Bulu’nun yerine Prof.Dr. Mehmet Naci İnci vekaleten atanmıştı.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Kurt atandı

Prof. Dr. Erol Özvar’ın YÖK Başkanlığı’na seçilmesinden daha sonra boşalan Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne de Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü unsuru ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci hususları mucibince Prof. Dr. Mustafa Kurt atanmıştır” sözleri kullanıldı.

Prof. Mehmet Naci İnci kimdir?

Prof. Mehmet Naci İnci, 3 Kasım 1965’te Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğdu.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Fizik Kısmı’nda, doktorasını Heriot-Watt Üniversitesi’nde fiber optik sensörler alanında yaptı.

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kısmı’nda doktora yaptı.

1994’te Boğaziçi Üniversitesi Fizik Kısmında evvel yardımcı doçent, daha sonraysa doçent oldu.

1998-1999 senelerında Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak çalıştı.

1999-2005 yılları içinde altı yıl, Sabancı Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

2005 yılında Boğaziçi Üniversitesinde profesör oldu ve 2014-2018 yılları içinde Fizik Kısmının başkanlığını yürüttü. 15 Temmuz 2021’de Melih Bulu’nun vazifeden alınması üzerine Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör vekili olarak atandı.