Bütçe görüşmelerinde Bakan Soylu ile muhalefet içinde tartışma

TerraNova

New member
ANKARA(DÜNYA) İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan Bütçe Kurulunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP ve HDP milletvekilleri içinde tartışma yaşandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle çabaya ait yapılan çalışmalar ve dataları deklare ettiğı sırada CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç’a, “Gülerek bakma, ben terörle gayret anlatıyorum. Orada evlatlarımız şehit oluyor sen gülüyorsun.” diye seslendi. CHP’li vekiller reaksiyon gösterirken, CHP’li Özkoç, Bakan Soylu’ya, “Ahlak kuralları ortasında konuş, senin palavralarını dinlemek zorunda mıyım?” dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Kurul Lideri Cevdet Yılmaz oturuma orta verdi.

Bakan Soylu, verilen ortanın akabinde sunumuna bir daha başladı fakat CHP ve HDP’li milletvekilleri ile Soylu içinde karşılıklı atışmalar devam etti. Muhalefet milletvekilleri, “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var.” açıklamasını hatırlatınca, Bakan Soylu “Ben 10 bin doları alan siyasetçiyi söylerim siz de öbür şeyler söylemek zorunda kalırsınız. Kılıçdaroğlu, Bylock kullanan vekilleri açıklasın, ben de 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklarım.” karşılığını verdi.