Bursaspor, teknik yönetici Mustafa Er ile mukavele imzaladı

Exxo

New member
Bursaspor ile 3 yıllık mukavele imzalayan teknik yönetici Mustafa Er, “Mevcut durumda oyuncularımızın katma bedeli katbekat arttı. Önceliğimiz onları koruyarak yola devam etmek” dedi. Er, transfer yasağının kaldırılması halinde ise 7-8 transfer yapmak istediklerini söylemiş oldu.

‘HOCAMIZIN EMEKLERİ ORTADA’

Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde kulüp lideri Hayrettin Gülgüler’in de hazır bulunduğu merasimde konuşan Futbol Şube Sorumlusu Emin Adanur, adaylıklarını deklare ettikları birinci andan itibaren amaçlarının Mustafa Er ile anlaşmak olduğunu söylemiş oldu.

Er’in Bursaspor için yaptıklarının ortada olduğunu belirten Adanur, “Bugün hem Bursaspor’un kendisine karşı vefasını gösteriyoruz birebir vakitte tüm topluluğumuzun istediği üzere hocamız ile 3 yıllık mukavele imzalıyoruz. Bu kontratın başta topluluğumuz olmak üzere, herkese iyi olmasını diliyorum.” dedi.

‘SÖZ VERDİĞİM İÇİN BURADAYIM’

Mustafa Er ise yemin ettiği için yeşil-beyazlı kulüpte kaldıklarını tabir etti.

İdare heyetine kendilerine duydukları inançtan ötürü teşekkür eden Er, şu biçimde konuştu:

“Bu inanca layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Şartsız, kuralsız biz burada kalıp bu çabayı en sonuna kadar ben ve grubum götüreceğiz. Bugüne kadar bu biçimde yaptık. Geçen yılın özelinde oyuncu kümemize teşekkür etmek istiyorum, epeyce zahmetli, sancılı bir müddetçte oyuncu kümemiz teknik heyetimiz ve bilhassa işçimizle birlikte epeyce sıcak samimi bir ortamda elimizden geldiğince başarılı olmaya çalıştık. Mevcut durumda oyuncularımızın katma pahası kat kat arttı. Önceliğimiz onları koruyarak yola devam etmek. İnşallah daha sonra ilerleyen adımları atabilmek. İnşallah hoş günleri daima birlikte bakılırsaceğiz.”

Konuşmaların akabinde Emin Adanur ve Mustafa Er, resmi mukaveleyi imzaladı.

“İSKELET TAKIMIMIZIN KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ”

Mustafa Er, merasimin akabinde düzenlediği basın toplantısında, iç transferde görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

Ortadaki küçük pürüzlerin giderilerek bu oyuncuların kulüpte kalacağına inandığını anlatan Er, “İskelet takımımızın korunması önceliğimiz, onun üzerine inşa edeceğiz. Bu hafta yahut önümüzdeki haftada bu süreç netleşir. Mevcut durumda biz hepsinin kalmasını istiyoruz. Biroldukça teklif konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor lakin birinci etapta tüm takımımızı koruyarak yola devam etmek istiyoruz. Çok ekstra bir teklif gelir oyuncularımız için, lakin bu biçimde idare heyeti ile kıymetlendiririz.” değerlendirmesinde bulundu.

‘TRANSFER PÜRÜZÜNE TAKILDIK YOKSA..’

Er, transferlerle ilgili sorulara, “Transfer mahzuru olmasaydı, yüzde 70’ini bitirebilirdik.” yanıtını verdi.

Tahta açıldığı takdirde yapabildikleri en güçlü grubu oluşturacaklarını vurgulayan Er, şunları kaydetti:

“Plan projeler her vakit tabelaya bağlı. Şunu net bir biçimde söyleyeyim; kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var. Kısa vadeli plan, birinci etapta mevcut kadroyu koruyarak, hayli fazla yaş aralığına bakmayarak tecrübeli ve âlâ oyuncularla hak ettiğimiz yere gelebilmek, daha sonrasında orta vadeli plan devreye girecek. Uzun vadeli planda da yarışmacı bir kimlikle Üstün Lig’de tepe uğraşı veren bir Bursaspor yaratmak. Bunların hepsi birer süreç, adım. En zoru bu sene, çabucak sonrasındaki dönemleri planlayabilmek güç olmayacaktır. Döneme asgarî hasarla başlayıp bu seneyi yanlışsız geçebilirsek, daha sonraki dönemleri daha gerçek planlayabiliriz. Tahta açılmazsa da elimizden geleni yaparız. Ligin başlangıcı fazlaca değerli. Onları en hazır biçimde tutabilmek için elimizden gelen uğraşı göstereceğiz.”

“7-8 DESTEK YAPARSAK, HOŞ BİR GRUP OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yeni dönemde da Vakıfköy’den yeni isimlerin takımda yer alacağını kaydeden Er, “Yeterlilikleri olduğu an alanda olacaklar. 7-8 transfer yapmayı düşünüyoruz. 3 yıllık plan yaptık; en külfetli dönemimiz bu dönem, geçen seniçin bir hazırlığımız da yok, bir scout takımımız de yok. Kulüp olarak o departmanımız 2 yıldır boştu, geçen sene ekip ve biroldukca sorun ile uğraşırken orayla alakalı hazırlığımız vardı. Lig bittiğinden beri, her gün buluşup çalışıyoruz.

Listemizdeki 12-13 oyuncu transfer yaptı, en büyük problemimiz tahta üzere duruyor. Transfer listemizi de verdik, idaremiz bununla alakalı da görüşüyor. Tahtanın ne vakit açılacağı ile ilgili net bir şey söyleyemediğimiz için bu süreç bizi nereye götürecek onu bilmiyoruz lakin biz mümkün olduğu kadar bunu kısaltarak devam etmek istiyoruz. B planımız da var, ona nazaran de hazırlık yapıyoruz. Mevcut kadroyu koruyup, 7-8 destek yaparsak hoş bir ekip olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Taraftarı fazlaca özlediklerini vurgulayan Er, “Taraftarımızın, kulübümüzle bütünleşmesi fazlaca farklı. Stadımızda oluşabilecek ambiansı da iple çekiyoruz. Bizim için epey önemli itici bir güç olacaktır, bu sonucu önemsiyoruz. Ağustos ayında maçların seyircili olacağını düşünüyorum, bu da bize epey büyük katkı sağlayacaktır” yorumunu yaptı.

“PABLO’NUN BURSA’DAKİ KARŞILIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ, TARAFTAR İLE BULUŞMASINI İPLE ÇEKİYORUZ”

Pablo Martin Batalla’nın da teknik heyet içerisinde yer alacağını hatırlatan Mustafa Er, faal futbolculuk yaşantısında kulübün efsanelerinden biri haline gelen Arjantinli eski oyuncu için, “Güney Amerika’dan oyuncularımız var, orada bizim için tahta önemli bir sorun. Getirmeye çalıştığımız oyuncular var. Batalla’nın vatandaşlık süreci devam ediyor, hem de lisans da en kısa vakitte çözülecek. Bu beraberliği daha önce de düşünüyorduk, kısmet bu seneymiş. Pablo’nun Bursa’daki karşılığını hepimiz biliyoruz.

Tribünler açıldığı takdirde stadımızda taraftarımız ile buluşması herkes için hayli özel olacak, ben de merakla bekliyorum. O günü iple çekiyoruz. Antrenörlük mesleğine de bu sene başlıyor, bize epeyce katkısı olacak. Düzgün bir adım atacağı için iyi olsun diliyorum, inşallah hedeflediği noktaya ulaşır. Ekimize bir hocamız daha katılacak” değerlendirmesinde bulundu.
Son olarak Abdullahi Shehu ile ilgili gelen bir soruyu da cevaplandıran Er, Shehu’nun bu sene Şampiyonlar Ligi’nde gayret edeceğini, önceliğinin kendi kadrosu olduğunu ve kulüpten alacağı noktasında epey yardımcı olduğunu lisana getirdi.