Çanakkale’de orman yangını çıktı

TerraNova

New member
Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’nde ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Bekirler köyü yakınında ormanlık alanda orman yangını çıktı.

Bölgedeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce epey sayıda grup sevk edildi.

Grupların 1 uçak, 6 helikopter, 2 dozer ve 29 arazözle müdahale ettiği yangının denetim altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Bitlis’te 3 gündür yangın devam ediyor

Bitlis’te 3 gündür süren örtü yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Bitlis-Baykan kara yolunun Buzlupınar mevkisinde 2 gün evvel çıkan yangına Bitlis, Siirt ve Van Orman Müdürlüğü işçisiyle karadan, Van Gölü’nden su taşıyan Orman Genel Müdürlüğüne ilişkin helikopterle de havadan müdahale ediliyor.

İtfaiye Müdürlüğü, Vilayet Jandarma Komutanlığı, Bitlis İHH Arama kurtarma grupları de yangın söndürme çalışmalarına dayanak veriyor.

Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, gazetecilere, Buzlupınar mevkisinde 2 yerden ilerleyen yangının rüzgarın şiddetiyle bir daha başladığını söylemiş oldu.

Eskişehir’den gelen helikopterle yangının söndürülmesi için havadan da müdahaleye başladıklarını belirten Baydaş şöyleki konuştu:

“Ekiplerimiz güç kurallarda çalışmalarını sürdürüyor. Bir helikopter, 4 arazöz, 2 birinci müdahale aracı, 6 pikap ile yangınla uğraş halindeyiz. 2 TOMA da gelecek. Yangını söndürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Meteorolojik bilgilere nazaran, rüzgarın şiddeti 17.00’den daha sonra duracak. Rüzgar durduğunda yangını denetim altına alabiliriz.”

Bütün güçlerini yangın söndürmek için kullandıklarını aktaran Baydaş, “90 işçimiz yere dağılmış durumda. Arazi epey sarp. Rüzgarın şiddeti de var lakin yangını denetim altına almak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Hoş haberi kısa müddette vermeyi ümit ediyoruz. Yangın, örtü yangını formunda devam ediyor.” dedi.

İzmir’de iki bölgedeki yangınlar söndürüldü

İzmir’in Urla ve Aliağa ilçelerinde otluk alanlarda çıkan yangınlar ise denetim altına alındı.

Urla Denizli Mahallesi’ne yakın otluk alanda yangın çıktı. Yangına 1 helikopter, 3 arazöz ve 1 su tankeriyle müdahale edildi.

Aliağa ilçesi Çaltılıdere mevkisinde bulunan orman dışı otluk alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına da 1 helikopter ve 6 arazöz katıldı.

Grupların müdahalesiyle denetim altına alınan yangın alanlarında soğutma çalışmaları yürütülüyor.