CHP: Açıklama randevu talebinden 27 saat daha sonra gerçekleştirildi

TerraNova

New member
Hürriyet Gazetesi muharriri Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mülakat mağdurlarının meselelerini görüşmek üzere Ulusal Eğitim Bakanlığı’na gitmesi ile ilgili olarak, “Kılıçdaroğlu’nun önünde kameralara açıklama yaptığı kapının kilitlenmesini Kılıçdaroğlu’nun muhafazası talep ediyor. Evraksız konuşmam.” tabirini kullandı.

CHP Bağlantı Koordinatörlüğü, Selvi’nin savına yazılı açıklama ile karşılık verdi.

Açıklama şu biçimde:

“Hürriyet Gazetesi müellifi sayın Abdülkadir Selvi, 03 Ocak 2022 tarihindeki köşe yazısında, Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamaya ait birtakım hayal eseri argümanlarda bulunmuştur.

Öncelikle Ulusal Eğitim Bakanı sayın Mahmut Özer’den, 29 Aralık 2021 günü saat 10.51’de randevu talebinde bulunulmuş, tıpkı gün saat 23.00’e kadar hiç bir geri dönüş yapılmaması üzerine, 30 Aralık 2021 günü saat 13.00’te basın açıklaması yapılmıştır. ötürüsıyla açıklama, randevu talebinden yaklaşık 27 saat daha sonra gerçekleştirilmiştir.

Ayrıyeten, kelam konusu köşe yazısında yer alan, Ulusal Eğitim Bakanlığı kapısına zincir ve kilit takılması buyruğunun, sayın Genel Liderimizin müdafaa polisi tarafınca verildiği savı da varsayım edileceği üzere, uzun mühlet evvel dalınan hülyanın eseridir. Görülmektedir ki, hayata geçirilen akla ziyan uygulamalar, kendilerinin dahi savunamayacağı bir noktaya gelmiştir. ‘Elimde evrak olmadan konuşmam’ diyen sayın Selvi’yi, bu belgeyi derhal milletimizle paylaşmaya davet ediyoruz.”