Çocuklarınız emeklilik planınızdır

FreeDoom

New member
“Bana mantıklı gelmeyen çok fazla harcamaları var ama bu konuda bir şey söylediğimde bu benim sorunum oluyor” dedi. “Bu yüzden bu paradan bütçe ayırmayı onlara bırakıyorum.”

43 yaşındaki Joy Cho Taylandlı. Ailesi, 1975’te Amerika Birleşik Devletleri’ne çok az parayla geldi, ancak Philadelphia’da bir Tayland restoranı açmalarına yardım eden ortaklar buldu. yaşam tarzı markası Oh Joy!’un kurucusu Bayan Cho, ailesinin kendisinden onları desteklemesini özellikle beklemediğini, ancak bunun yapmak istediği bir şey olduğunu bildiğini söyledi.

“Üniversiteye gidebilmem, şu anda gittiğim yolda olabilmem ve kendi aileme sahip olabilmem için çok çalıştılar ve benim için ellerinden gelen her şeyi yaptılar” dedi. “Hayatının bu aşamasında şimdi onunla ilgilenmeye yardım edebilmek, yapabileceğim en az şey.”

Bayan Cho’nun kocası Koreli ve beklentilerin daha geleneksel olduğu bir yerde yetiştirilmiş. Tıp fakültesini ve uzun bir ikametgahı tamamladıktan sonra ailesine ilk maaş çekini verdi.

Bayan Cho ve kocası, her iki ebeveyn grubuna da telefon görüşmeleri ve kira gibi aylık faturalarda yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer bazı ihtiyaçlarını da gözetliyorlar. Örneğin, Bayan Cho’nun babasının ona sorun çıkaran bir araba kullandığını fark ettiklerinde, ona yeni bir araba aldılar. Ayrıca, Bayan Cho’nun babasının onlarca yıllık bir televizyonu çalıştırdığını gördüler ve onun sorun olmadığına dair itirazlarına rağmen onu değiştirdiler.

“Bir Ekip Çabası”

Yardım edecek kardeşlerle, ebeveynlerimizin mali ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak daha kolaydır. Yemek ve hizmet sektörlerinde çalışan ve benim kadar kazanamayan iki erkek kardeşim var ama ellerinden geldiğince katkıda bulunuyorlar. Kaliforniya’da yaşadıkları ve benim yaşamadığım için, ebeveynlerimizin işlerini yürüterek ve onları doktor randevularına götürerek paha biçilmez bir şekilde yardımcı oluyorlar.

Bayan Truong, “Bu bir ekip işi,” dedi. Ailesi sağlık sorunları ile mücadele ediyor ve Bayan Truong’un kız kardeşi ve ailesiyle birlikte yaşıyor. Ablası tıp alanında çalışıyor ve onun için tüm tıbbi kayıtlarını tercüme ediyor.