Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yasama yılı açılışında yeni anayasa ve iktisat iletileri

TerraNova

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Heyetinde 27. Devir 5. Yasama Yılı açılış konuşmasını yaptı.

Yeni yasama yılının ülkemize güzel olmasını dileyen Erdoğan, “Bir asrını geride bırakan Meclisimizde nazaranv yapmış vefat eden vekillerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ağabeyim Oğuzhan Asiltürk’e de Allah’tan rahmet ailesine sabır diliyorum.” tabirlerini kullandı.

Yeni anayasa

Erdoğan, “Meclisimizin, mümkün olursa tamamının uzlaşmasıyla hazırlanacak bir yeni anayasa, milletimize vereceğimiz en hoş 2023 ikramı olacaktır.” dedi.

Erdoğan, “Tıpkı geçtiğimiz bir asır üzere, önümüzdeki asrın şekillenmesinde de Millet Meclisimizin eşsiz bir rolü olacağına tüm kalbimle inanıyorum.” diye konuştu.

“hiç birimiz için öteki Türkiye, vatan, devlet, gelecek yok.” diyen Erdoğan, “Aklımızdan asla çıkarmamalıyız ki bölünerek büyüyemeyiz, parçalanarak güçlenemeyiz.” formunda konuştu.

“Kürt meselesini çözdük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütleri dahil her kesim tarafınca istismar edilen, ‘Kürt sorunu’ denilen sıkıntıyı, hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük.” dedi.

Merkez Bankası rezervleri

Erdoğan, “Birilerinin daima nerede diye sordukları Merkez Bankası rezervimiz de 122 milyar dolar düzeyine ulaştı.” diye konuştu

“Artılar-eksiler tahlili yaptığımızda, artılarımızın kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunun kabul edilmesini de hak teslimi babından bekliyoruz.” diyen Erdoğan, şunları söylemiş oldu:

“Ülkemizin sıhhat altyapısına ve insan kaynağına yaptığımız yatırımların meyvesini, bu biçimde kriz periyodunda tüm ögeleriyle almış olmaktan memnuniyet duyduk.

Elde edeceğimiz büyümenin kalitesi, istikrarı, gelir dağılımı adaletini tesis etmesi ve gençlerimize yeni iş imkanları sağlaması bizim için kritik değerdedir.

“Enflasyonu tek haneli sayılara düşürmekte kararlıyız”

Özel dalımızın dinamizmi ve iktisat siyasetlerimizin istikrarı yardımıyla, bu vakitte cari açık sıkıntısından tümüyle kurtulabileceğimize inanıyorum.

Yatırım teşvik sistemimizi fazlaca daha cazip bir yapıya dönüştürerek nakdi teşvikleri de içeren seçici takviyeler getireceğiz.

Makroekonomik siyasetlerden yapısal ıslahatlara kadar bir epey adımı atarak enflasyonu tek haneli sayılara düşürmekte kararlıyız.

“Rekabeti bozan firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz”

Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu berbata kullanan ve fiyatları keyfi bir biçimde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz.

Şirketlerimizden bankacılık kesimine bağımlılıklarını azaltarak sermaye piyasası araçlarıyla yatırımlarına uzun vadeli finansman sağlamalarını bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paris İklim Muahedesini Meclis’in takdirine sunma sonucumız, başlatmış olduğumız Yeşil Kalkınma İhtilali’nin de birinci muştusudur.” dedi.

Erdoğan, “Giderek daha istikrarsız ve sert hale gelen meteorolojik hadiselere karşı kapsamlı bir erken ihtar sistemi kuracağız.” halinde konuştu.