Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bildirisi AKINCI TİHA’nın yazılımına eklendi

Bukalemun

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iletisi, 2 yıl evvel birinci uçuştan evvel AKINCI TİHA’nın yazılımına eklendi.

Baykar’ın ulusal ve özgün olarak tasarlayıp geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA’nın 6 Aralık 2019’daki birinci uçuşundan saatler evvel uçuş denetim bilgisayarının ortasındaki gömülü yazılıma dahil edildi. Bayraktar AKINCI TİHA’lar tüm uçuşlarında bu yazılımla misyon yapıyor.

İSTİKLALİMİZ VE İSTİKBALİMİZ İÇİN DAİMA DAHA İLERİYE…

Türkiye, devlet deneyimi 2 bin 200 yılı aşan bir ülkedir.Bu vasfımızı, her periyotta en kuvvetli, en ileri, en tesirli siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal altyapıyı kurmuş olmamıza borçluyuz.Devlet idaresindeki bakılırsavlerimiz boyunca, ülkemizi bu tarihi mirasına layık düzeye getirmenin uğraşını verdik.İnancımızı ve kuşağımızı muhafazanın yolunun, bağımsızlığımıza ve geleceğimize sahip çıkmaktan geçtiğini hiç unutmadık.Maziden atiye kurduğumuz köprü ile Türkiye’yi her alanda dünyanın en ileri ülkeleri ortasına yükseltmeye ahdettik.Özellikle savunma sanayimizi kendi kendimize kâfi hale getirmek için epey çalıştık.Karada, denizde, havada ve inşallah uzayda, dostlarına inanç, düşmanlarına endişe veren birTürkiye gayesine odaklandık.Elde ettiğimiz muvaffakiyetle, Türk Milletinin yüksek teknolojiye dayalı sistemleri üretme ve kullanma yeteneğini tüm dünyaya gösterdik.BAYRAKTAR serisi silahlı/silahsız insansız hava araçları, işte bu çabanın en başarılı yapıtlarından biridir.Gençlerimizin, demokrasiden iktisada ve bilhassa de teknolojiye kadar her alanda kurduğumuz kuvvetli altyapı üzerinde 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçireceklerine yürekten inanıyorum.“İstiklalimiz ve istikbalimiz için daima daha ileriye” diyerek, AKINCI TİHA projesi ile bir üst evreye geçen bu çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.