Diş Hekimliği kısmı eğitim müddeti kaç yıldır? Diş Hekimliği mezunu ne iş yapar? İş imkanları…

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Öğrencilerin büyük çoğunluğu üniversite tercih periyotlarında, tercih listelerine yazacakları kısımları araştırmaktadır. En epeyce tercih edilen kısımlardan biri de Diş Hekimliği kısmı. Pekala Diş Hekimliği kısmı eğitim mühleti kaç yıldır ve eğitim etapları nelerdir? Eğitim müddetince hangi dersler verilir? Eğitimini tamamlayan öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerekir ve iş imkanları nelerdir? İşte tüm yanıtlar ve ayrıntılar…

DİŞ HEKİMLİĞİ KISMI EĞİTİM MÜHLETİ KAÇ YILDIR?

Diş Hekimliği bir lisans kısmıdır. Diş Hekimliği Fakültesi kapsamında 5 yıl süren bir lisans eğitimidir. Bu kısım sayısal puan üzerinden alım yapmaktadır.

DİŞ HEKİMLİĞİ MEZUNU NE İŞ YAPAR VE İŞ İMKANLARI NELERDİR?

5 yılın akabinde Diş Hekimliği kısmını tamamlayarak mezun olanların iş imkanları çok geniştir. Diplomasını alan öğrenciler kendi muayenehanelerini açabilecekleri üzere şu iş alanlarında çalışabilirler:

• Devlet Hastaneleri

• Özel Hastaneler

• Ağız ve Diş Sıhhati Merkezleri

• Diş Protez Laboratuvarları

• Özel klinikler
Ayrıyeten Diş Hekimliği Uzmanlık İmtihanına (DUS) girip kazanan öğrenciler kısmın kendine has 8 alanından birinde uzman olabilmektedir.

DİŞ HEKİMLİĞİ KISMI EĞİTİM KADEMELERİ

Sayısal puanı ile Diş Hekimliği kısmını kazanan bir öğrenci beş yıl boyunca hem teorik birebir vakitte pratik eğitimler alacaktır. İki sene teorik eğitim verildikten daha sonra 3 yıl boyunca pratik eğitime başlanmaktadır. 4’üncü sene sınıf klinik çalışmalarının başladığı sene, 5’inci sene ise staj eğitiminin olduğu yıldır.

Stajlar her anabilim kolunda en az 3-6 hafta içinde yapılmaktadır. Bu basamaklardan geçer not alanlar Diş Hekimliği diplomasına sahip olacaktır.

DİŞ HEKİMLİĞİ KISMI DERSLERİ NELERDİR?

Diş Hekimliği kısmında eğitim alacak öğrencilerin 10 yarıyıllık eğitim mühletince nazarancekleri dersler şunlardır:

• Diş Morfolojisi, Manipülasyon ve Protetik Diş Tedavisi,

• Doku,

• Metabolizma,

• Araştırma Metodolojisine Giriş,

• Hücre,

• Protetik Diş Tedavileri,

• Restoratif Diş Tedavileri,

• Entodonti,

• İç Salgı ve Boşaltım Sistemleri,

• Hudut Sistemi,

• Kariyoloji ve Kollayıcı Diş Hekimliği,

• Kardiyovasküler ve Teneffüs Sistemi,