Erdoğan: Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır

TerraNova

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teşebbüsçü İşadamları Vakfı ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın Konya’da düzenlediği Türkiye Teşebbüsçü Buluşması Doruğu’na görüntü ileti gönderdi.

Türkiye Teşebbüsçü Buluşması Doruğu ve Standı’nın teşebbüsçüler, iktisat ve ülke için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, girişimcilik mükafatlarına layık görülen iş insanlarını tebrik etti.

Bu yıl “fikirden girişime” temasıyla yapılan tepeye görüşleri, değerlendirmeleri, birikimleri ve eserleriyle katkı veren tüm iştirakçilere teşekkürlerini sunan Erdoğan, girişimciliğin Türk milletinin özünde var olan bir özellik olduğunu belirtti.

“Özellikle gençlerimizden epey büyük beklentilerimiz var”

Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkanı sunduklarında milletin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini bildiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Küresel idare ve iktisat sisteminde esaslı bir değişimin yaşanmaya başladığı şu devirde bu hasletimiz önümüze epey büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde 2023 amaçlarımıza ulaşarak ve akabinde 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin uğraşı ortasındayız. Yeşil Kalkınma İhtilali ile birinci muştusunu verdiğimiz yeni vizyonumuzun şekillenmesinde kamudan özel dala herkese epeyce kıymetli nazaranvler düşüyor.

Global üretim ve lojistik merkezlerinin bir daha oluştuğu dijitalleşme ve teknoloji temelli bir iktisat işleyişinin güçlenmeye başladığı bir müddetçte yapılan doruğun, hepimiz için yol gösterici sonuçların doğmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu çerçevede bilhassa gençlerimizden çok büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hala eğitim ve altyapı sıkıntılarının çözülemediği bir periyotta ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır.”

Erdoğan, yaşadıkları her deneyim ve atlattıkları her badirenin milletin amaçlarına ulaşma konusundaki kararlılığını perçinlediğini aktardı.

“Anadolu’daki birinci devletimiz Selçuklu’nun kadim başşehri Konya’da düzenlenen Türkiye Teşebbüsçü Buluşması Doruğu büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecektir.” sözünü kullanan Erdoğan, tepenin başarılı geçmesini diledi.