Erdoğan: Türkiye iktisadı hak ettiği yere gelmektedir

TerraNova

New member
Erdoğan’ın konuşmasından değerli satır başları şu biçimde:

“Geçtiğimiz hafta BM 76. Genel Heyeti’ne katılmak üzere New York’a gittik.

İklim değişikliğinin sebep olduğu afetler de gelişmiş ülkelerde epeyce ağır kayıplara yol açıyor.

BM’nin yapısal dönüşümü kuraldır. İnşallah hepimiz için epey geç olmadan bu sürecin tamamlanmasını diliyoruz.

Türkiye 2053 vizyonumuzun en kritik amaçlarından biri olduğuna inandığım, iklim değişikliği konusunda tarihi bir adım atıyor.

2015 yılında Paris İklim Mutabakatı’na muvakkafat veren devletler içinde yer alıyordu. Son devirde yaşanan gelişmeler ve ülkemize verilen taahhütler sebebiyle önümüzdeki ay yeni yasama yılında bu muahedeyi onaylama sonucu aldık.

Bu karar belirlediğimiz takvim çerçevesinde geniş bir alanda kapsamlı değişiklilere gideceğimiz manasına geliyor.

Gereken hareket planını devreye alarak bu mevzuda değerli bir atmıştık. Artık bunu Paris İklim Muahedesi ile pekiştiriyoruz.”

‘Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi güçleniyor’

“Türkiye iktisadı hak ettiği yere gelmektedir. Memleketler arası yatırımcıların ülkemize olan ilgisi de giderek güçleniyor.

Salgının denetim altına alınmasıyla bir arada başladığımız kent ziyaretlerinin hepsinde fazlaca sayıda altyapı ve üstyapı çalışmalarının açılışını gerçekleştirdik. Emeklerimizin karşılığını almaya başladık. İhracatımız 210 milyar doları geride bıraktı. İstihdamımız artıyor.

Yüz yüze eğitim muvaffakiyetle devam ediyor

6 Eylül’de başlayan eğitim faaliyetleri alınan önlemlere uygun bir biçimde muvaffakiyetle devam ediyor. Yaklaşık 1,5 yıllık ortanın akabinde şüphesiz aksaklıklar olmuştur. Bunlarda ilgili kurumlarımız tarafınca giderilmiştir. Yüz yüze eğitimin aksamaması için 722 milyonluk ödeneği yerlerine ulaştırdık.

Önümüzdeki haftalarda Külliye’de üniversitelerimizin hepsini kapsayan bir akademik yıl açılışı merasimi gerçekleştireceğiz.

Türkiye, dünyanın en çok sayıda KYK yurduna sahip ülkesidir. Son vakit içinderda birtakım park, bahçe banklarında yatanlar var, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok.

Bunlar kelamda öğrenci. Seyahat Parkı olayı her neyse bir öteki versiyonudur. Hükümete geldiğimizde 190 olan yurt sayısını 774’e, 182 bin olan yatak kapasitesini 719 bine biz çıkardık.

Özel yurtlarımızın 300 binin üstündeki kapasitesi de öğrencilerimizin hizmetindedir.”