Goldman Sachs, bankanın kötü performansından sonra CEO David Solomon’un maaşlarında kesintiye gidiyor

FreeDoom

New member
Goldman Sachs’ın CEO’su David M. Solomon, yanlış adımların Wall Street’in seçkin bankasının kârına ve performansına baskı yapmasının ardından 2022 için maaşında yaklaşık yüzde 30 kesinti gördü.

Banka Cuma günü yaptığı açıklamada, Bay Solomon’ın geçen yıl eve 25 milyon dolar aldığını, bir yıl önceki 35 milyon dolardan yükseldiğini söyledi.

Bu maaş çeki çoğu standarda göre hâlâ yüksek bir tazminat olmasına rağmen, Bay Solomon en yüksek maaş alan banka yöneticisi unvanını 2022 maaşı 35 milyon dolar olan JPMorgan Chase’ten Jamie Dimon’a devretti.

Maaş kesintisi, Goldman ve Bay Solomon için çirkin bir dönemin ardından geldi. Banka, tüketici bankacılığı denemesinden kaynaklanan milyarlarca zararı kabul etti ve mütevazı borçlular için çek hesapları ve diğer ürünler oluşturmaya yönelik büyük planlarından geri adım atıyor. Bu arada Bay Solomon’ın huysuz tarzı, firma içinde kızgınlığa yol açtı ve bir dizi yöneticinin ayrılmasına katkıda bulundu.

O ay şirket, 2008 mali krizinden bu yana türünün en kötü işten çıkarmaları olan 3.200 çalışanını işten çıkardı.

Goldman’ın yönetim kurulu, Bay Solomon’un maaş kesintisinin “hem mutlak bazda hem de rakiplerinin sonuçlarıyla karşılaştırıldığında şirketin 2022’deki performansını yansıttığını” söyleyerek Cuma günkü dosyalamayla ilgili hayal kırıklığını onayladı.

2018’den beri bankanın genel müdürü olan Bay Solomon, Goldman’ın Malezya’nın devlet servet fonunun yağmalanmasına yardım ettiği için suç işlediğini kabul etmesinden sonra 2020’de maaşının kesildiğini gördü.

Belgelere göre Solomon’un maaşındaki kesinti, onu 32 milyon dolar kazanan Bank of America CEO’ları Brian Moynihan ve 31 milyon dolar kazanan Morgan Stanley’den James Gorman’ın gerisinde bırakıyor. Wall Street bankalarında, üst düzey yönetici tazminatı şirket performansına bağlı olarak yıldan yıla dalgalanabilir.