İçişleri Bakanlığı İBB’ye ‘özel teftiş’ başlattı, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu reaksiyon gösterdi

TerraNova

New member
İçişleri Bakanlığı toplumsal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) “özel teftiş” başlatıldığını duyurdu.

Paylaşımda, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan çalışandan, 455’inin PKK/KCK, 80’inin DHKP-C, 20’sinin MLKP, 2’sinin MKP, ayrıyeten kimilerinin FETÖ ve öbür terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğu istikametinde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler üzerine, bahsin tüm taraflarıyla soruşturulması için Bakanlığımızca özel teftiş başlatılmıştır.

Ayrıyeten İstanbul Büyükşehir Belediyesinde DİAYDER referansıyla PKK terör örgütü irtibatlı/iltisaklı şahısların yerleştirildiğine yönelik İstanbul Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafınca yapılan tespitler kararında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamedeki sav ve tespitler de bahse mevzu özel teftişin kapsamındadır.” sözleri kullanıldı.

İBB ve CHP’den sert reaksiyon

İçişleri Bakanlığının açıkamasının akabinde İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu reaksiyon gösterdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hak yemem hakkımı da yedirmem” dedim. Bugün de diyorum ki; “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” Hatası olanla sonuna kadar birlikte çaba edelim. Lakin şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir beraberlik ve güç gorecek” sözlerini kullandı.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da karara, “Erdoğan’a seslendi: “Saray’daki şahıs, bu ortalar bir daha bir haller oldu sana. İstanbul’da bir şeylere yer mi oluşturuyorsun? Beş kişilik amigo grubuna güvenme, bu milletin canını yakacak kadar cüreti olanın neticelerina katlanacak kadar da gücü olmalı… Sen seçimden kaçan birisin, fazla heyecanlanma!” tabirleriyle reaksiyon gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise “Bu saatten daha sonra İBB Lideri Ekrem İmamoğlu millete emanettir” dedi.

İBB: Türkiye, toplumsal medyadan yönetim edilemez

İBB’nin toplumsal medya hesabından paylaşılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, toplumsal medyadan yönetim edilemez. İçişleri Bakanlığı mevzuyla ilgili 16 Aralık 2021 tarihindeki resmî yazımıza bilgi vermediği üzere bugün toplumsal medyadan yaptığı açıklamayla 86 bin İBB çalışanımızı zan altında bırakmıştır. Terör bağlantılı” bireyler ortada gezip, kamu kurumlarında iş buluyorsa bu sorun İBB’nin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Devletin en değerli bakanlıkları, siyasi polemik yerine, elindeki bilgi ve evrakları devletimizin kurumu İBB ile paylaşmalıdır. 31 Mart seçimleri öncesi ve daha sonrasında başlayan ve hala devam eden hukuksuz ve devlet ciddiyeti ile örtüşmeyen bu atakları kamuoyu takdirine sunarız. elbette Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği biçimde yönetim edilecektir zira bu kudret milletimizde ziyadesiyle mevcuttur. İBB ve 86 bin çalışanı sonuna kadar hukuk önünde haklarını arayacaktır.