İki ‘pitbull’un saldırdığı çocuğa doku nakli yapılacak

TerraNova

New member
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çete, pitbull cinsi 2 köpeğin hücumunda ağır yaralanan çocuğun baş ve yüz bölgesinde doku kayıpları olduğunu belirterek “Prof. Dr. Ömer Özkan tarafınca doku nakli planlanıyor.” dedi.

Yıldıray Çete, yaptığı açıklamada, gece hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilen çocuğun saat 03.00 civarında ağır bakım ünitesine kabul edildiğini belirtti.

2 köpeğin hücumunda ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in uyuduğunu ve annesini yanına alacaklarını vurgulayan Çete, şunları kaydetti:

“Genel durumu orta-iyi seviyede. Hayati bulguları stabil. Baş ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. Birinci müdahalesi Gaziantep’te başarılı biçimde yapılmış, hastanemize ileri tedavi hedefiyle nakil edildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa vakitte, tahminen bir, iki gün ortasında Prof. Dr. Ömer Özkan tarafınca doku nakli planlanıyor. Hastamız şahsen Cumhurbaşkanımız ve Sıhhat Bakanımız tarafınca da yakından takip edilmektedir.”

Çocuğun ailesi yaşadıklarını anlattı

Akında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in babası Hüseyin Ateş, tek çocuklarının bu durumda olmasının acısını yaşadıklarını söylemiş oldu.

Ateş, çocuğunun durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söylemiş oldu.

Olayın hala şokunda olduğunu söz eden Ateş, “Ben makus, annesi benden daha makûs biçimde. Ayakta güç duruyorum. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum şu an. Asiye güzelleştikten daha sonra nasıl bir hayat olacak hiç bilmiyorum.” dedi.

Olayın birinci anından itibaren devletin her türlü yardımı kendisine sunduğunu belirten Ateş, şöyleki devam etti:

“Devlet büyüklerimiz sağ olsun yakından ilgilendiler, elinden geleni yaptılar. Allah devletimizden razı olsun. Bunu yapan işverenlerimin köpeği. ötürüsıyla orada çalışma üzere bir durumum yok artık. İşimden ve evimden oldum, epeyce büyük mağdurum. Ruhsal ve fizik olarak çökmüş durumdayım. İki gündür ne su içtim ne yemek yedim. Eşim benden berbat durumda zira daima çocuğun yanında.”

Ailenin tek çocuğu

Uzun vakit evlat hasreti çektiğini ve şiddetli bir müddetcin, tedavinin daha sonrasında Asiye’nin dünyaya geldiğini anlatan Ateş, “Çok rezillikler çektik. Tek çocuğum o. Eşimin bundan daha sonra tıbben çocuğu olma mümkünlüğü yüzde 2-3. Yani dünyada tek çocuğumdu o, tek canımdı. Kızımdan diğer kimsem yok.” diye konuştu.

Asiye’nin dayısı Tevfik Doğan ise kendilerine takviye veren ve dua eden herkese teşekkür etti.

Yeğeni için herkesten dua isteyen Doğan, şunları kaydetti:

“Allah devletimizden razı olsun. Gerekli uğraş ve çabası gösterdiler. Eniştem Hüseyin’in işverenlerine ilişkin köpeklerin ısırması kararı çocuk bu hale geldi. Eniştem işine devam edemeyecek, işinden de oldu. Mağdur oldu ve başını sokacak bir yeri dahi yok. Asıl bundan daha sonra ne olacak? Bizler yakınları olarak uğraş ediyoruz lakin bu da muhakkak bir yere kadar.”