‘İl tanıtım günleri’ yetkisi valiliklere verildi

TerraNova

New member
İçişleri Bakanlığı, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmak üzere belediyelerin “İl Tanıtım Günleri” düzenleme yetkisini elinden alarak valiliklere verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafınca valiliklere gönderilen yazıda, son periyotlarda valilikler ve vilayet kültür ve turizm müdürlükleriyle irtibata geçilmeden ilin genelini ilgilendirecek vilayet tanıtım günlerinin yapıldığı belirtilirken, bu durumun “dağınıklığa ve kaynak israfına yol açtığı” savunuldu.

Yazıda, “Çalışmaların tüm evrelerinde artık valiliklerden müsaade alınacak, gerekli kaideleri taşımayan hiç bir aktifliğe müsaade edilmeyecek” denildi.

İBB uzun müddettir, vilayet tanıtım günleri düzenliyordu. Bu çerçevede de birfazlaca ilin tanıtım günlerine mesken sahipliği yapmıştı.

Öte yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, basın bilgilendirme toplantısında, İBB’de çalışan işçiyle ilgili savlar üzerine özel teftiş başlatıldığını hatırlattı.

Çataklı şunları söylemiş oldu:

“Rapor çabucak hemen tamamlanmadı. Kimleri bakılırsavlendirdik onları paylaşayım. 5 mülkiye müfettişi, 1 Hazine ve Maliye, 1 MASAK uzmanı, 1 ticaret müfettişi 8 kişilik bir heyet var. Teftiş Konseyi’nde bir hayli partiden aday olup geri dönen arkadaşlar var. Bunların uzman gorevlendirme yetkisi var. Bir arkadaşın Ak Parti adayı olma durumu var fakat 8 müfettiş var. Bir arkadaş daha evvel farklı süreçlerde nazaranv yapmış. Ayrıyeten anayasal hakkıdır. Teftiş Heyeti’nde da bu var. bir fazlaca partiden aday olup geri dönen arkadaşlar var. Hatta CHP’den de arkadaşlar var. Olayın içeriğine bakmak lazım.”