İmamoğlu: Belediyeler Birliği, tarihinin en utanç verici devrini yaşatıyor

TerraNova

New member
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Data Laboratuvarı’nın açılış merasiminin akabinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’na, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin küme toplantısında İBB’ye yönelik teftiş ile ilgili, “İddialar gerçek çıkarsa İBB Başkanı’nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir.” açıklaması soruldu. İmamoğlu, bu soruya “Bizim gündemimizde değil. Hiç gündemimizde değil. Açıkçası kelamlarını de muhatap almıyorum.” karşılığını verdi.

İmamoğlu, CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun’un “Türkiye Belediyeler Birliği kaynaklarının neredeyse tamamı Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmakta. Encümen üyelerimiz, Türkiye Belediyeler Birliği Lideri Fatma Şahin başta olmak üzere Birlik yöneticileri hakkında bakılırsavi berbata kullanmaktan cürüm duyurusunda bulunacaktır. CHP’nin hiç bir belediye lideri, Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına katılmayacak, bu adaletsizliği protesto edecektir.” açıklaması ile ilgili soru üzerine de şunları söylemiş oldu:

“Belediyeler Birliği, tarihinin en utanç verici devrini yaşatıyor. Yani Belediyeler Birliği, İstanbul’a, Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelere tarihinin en utanç verici devrini yaşatıyor. Yüzde 50 bütçesini sağlayan CHP’li belediyelere yüzde 3-5 oranında bile katkı sunmadan… Başındaki belediye lideri, kendi vilayetine sağladığı faydaların listesini çıkarsın yayınlasın. Utanç verici. Daha ileri gideyim. Sayın Lideri ben Gaziantep’te ziyaret ettim. İBB, Belediyeler Birliği’nin en üst düzeyde bütçesini sağlayan belediyedir. İstanbul’a gelip çeşitli kimi ilçelerde manzara vereceğine evvel gelsin, Belediyeler Birliği Lideri olarak hamasetle İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri’ni ziyaret etsin. Bu, Türkiye’deki mahallî idarenin ne kadar tahakküm altında olduğunun bir göstergesidir. Kendisini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Belediyeler Birliği konusunda CHP’nin attığı adım pahalıdır, tarihidir. Çok makûs işler yapıyorlar, utanç verici bir periyot.”

“Müfettişler her vakit bizi teftiş etsinler”

İBB Lideri İmamoğlu, hakkında iddianame hazırlandığı savıyla ilgili de şu yanıtı verdi:

“İddianame savı. Hukukçu olarak hoş espri olur bunlar. Bu esprileri her gün görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz. Gerekli süreçleri yapıyoruz. Devletin her kademesindeki beşerler, müfettişleri, valileri, vali yardımcıları, ismine kim derseniz deyin, bakanları, herkes nazaranvini layıkıyla yapsın. Biz de layıkıyla yapalım. Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstüne yerleri var. Müfettişler her vakit bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. aslına bakarsan incelemeliler. Bizim de burada hiç bir sorunumuz yok. Onları en âlâ biçimde ağırlıyoruz. Kâfi ki herkes bakılırsavini saygın, kamu ahlakı tertibi içerisinde yapsın. Bizim kapımız arkasına kadar açık. Yazışmalar yapıyoruz. Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları başka kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu. Bir de işte bu biçimde, gençliğe teknoloji merkezi açmak. Ne yazık ki ülkenin yoksulluğuyla uğraşta Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açmak üzereyiz. Yüzde 90-95 düzeylerine geldi. Mart ayında açacağız. Bizim gündemimiz bu.”

Ekrem İmamoğlu’nun “Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açmak üzereyiz” kelamlarına gazeteciler “Fırıncılar biraz kızacak” karşılığını verdi. Bunun üzerine ise İmamoğlu, “Fırıncıların kızacağı yer, Türkiye’de enflasyonu yüzde 36 açıklayan, lakin gerçek enflasyonun yüzde 60’ta olduğu, üretici meblağlarının ise yüzde 85-90’lar düzeyinde olduğu ekonomiyi yönetenlere, hükümete. Bizimle ilgisi yok.” diye konuştu.