İmamoğlu: Bir avuç insanı keyifli etme gayretinde asla olmadık, olmayacağız

TerraNova

New member
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, temeli 13 Aralık 2021’de atılan “Tuzla Aydınlık Evler” projesinin hak sahiplerini, noter huzurunda yapılan kurayla belirledi. 312 konut, 21 ticari alan ve 1 kreşten oluşacak projenin kura çekim merasimi, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun iştirakiyle, Zeytinburnu’ndaki KİPTAŞ Genel Müdürlük binasında yapıldı.

İmamoğlu merasimde yaptığı konuşmada KİPTAŞ’ın ’16 milyon insan ismine ne üretebiliriz’ hissiyle çalıştığını belirterek “İnsanların konutlarının sahibi olmasını sağlayan bir modeli yönetiyoruz. Maksadımız, Türkiye’nin en uygun fiyatlarıyla vatandaşlara toplumsal konut üretmek.” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyleki:

“Şeffafız. Yaptığımız her işi, insanların gözünün önünde yapıyoruz. Art planında hiç bir his, hiç bir hareket yok. KİPTAŞ, 16 milyon insanın şirketidir, kurumudur ve ‘16 milyon insan ismine ne üretebiliriz’ hissiyle hareket ediyor. Kaynaklarını bir daha bu kentin uygun imar edilmesine, gerçek bir iskan modeliyle insanların mülk sahibi bulunmasına dönük harcıyor. Artı; en ucuz biçimiyle toplumsal konut muhtaçlığı olan insanlara konut sağlamak ismine uğraşını ortaya koyuyor. Artı; hayat ve inşaat kalitesi yüksek, memnun bireylerin yaşadığı yerleşkeleri hayata geçirme gayretinde oluyor. Şeffaflığın yanı sıra, ortada yüksek bir kalite duygusu var. Bunun yanı sıra, kimin satın alacağı noktasında da süreçleri o kadar açık ve hukuka uygun bir halde, merasimleri yaparak, kameralar önünde kuralarını çekerek yani 170 bine yakın insanın itimat duyduğu, insanların meskenlerinin sahibi olmasını sağlayan bir modeli yönetiyoruz.

Emelimiz, Türkiye’nin en uygun fiyatlarıyla vatandaşlara toplumsal konut üretmek. Bu manada bizimle iş birliği yapmak isteyen bütün mülk sahiplerine de davette bulunuyoruz. İnançlı proje üretiriz biz. Gerçek iş üretiriz. Yalnızca toprağını düzgün manada değerlendirmeye dönük düşünen her bireye, kuruma KİPTAŞ’ın kapısı açıktır. Sıkıntımız ve sürece bakışımız en sağlıklı, en kaliteli ve azamî yarar üreten, azamî bedel üreten projeleri İstanbul’a kazandırmaktır. Buyursun gelsinler. Bizimle süreçlerini paylaşsınlar. Biz, İstanbul’a gereksinimi olduğu kadar toplumsal konut üretmeye hazır bir kurumuz. KİPTAŞ kurumunun imarlı yerini dahi -nasıl satın aldıklarını anlattım- Meclis’teki çoğunluk sayısını kullanarak yeşil alana çevirdiklerini -ki türel uğraşımız devam etmekte- biliyoruz. Kendi yerimizi dahi, parasını kendi periyotlarında ödeyip, kuruma kazandırıp (KİPTAŞ binamızın girişinde maketi bile var), o araziyi yeşil alana çevirip… Niçin? Bu kurum, orada iş yapmasın.

“Bize köstek değil dayanak olsunlar”

Biz, bütün bu zorluklara karşın hem arazi üretiyoruz hem konut üretiyoruz. Onun için kurum ve kuruluşları davet ediyorum. 39 ilçe belediyesini de İBB’nin muteber iştiraki KİPTAŞ’ın sürecinin bir modülü olma duygusu ortasında bizimle iş birliğine davet ediyoruz. Bize köstek olmak değil, dayanak olsunlar. Ben, nereye gitsem, o ilçenin belediye liderini davet ediyorum. Nereye gitsem, temel atma merasimine davet ediyorum. Nereye gitsem, açılış merasimine ya da anahtar teslim merasimine o ilçenin belediye liderini davet ediyorum. Niçin? Oradaki ilçe belediye lideri da halkın oyuyla seçilmiş bir belediye lideri, ben de halkın oyuyla seçilmiş Büyükşehir Belediye Lideriyim. Birbirimize hürmet üreteceğiz, birlikte halkımıza iş üreteceğiz. O bakımdan, bu iş üretme konusunda 39 ilçe belediyemizi bizimle iş birliği yapmaya bir daha davet ediyorum. bu biçimde vatandaşın gözünde daha prestijli ve bir daha sonraki seçimde, daha manalı bir biçimde vatandaşla buluşabilecek bir pozisyonda oluruz daima bir arada. Bu tarafıyla, bilhassa kimi süreçlerimize özel dava açma gayretinde olan, engelleme uğraşında olan, bir şeyler üretme gayretinde olan belediye liderlerimizin, şu anki yaratılmak istenen bize karşı, şahsıma ve idaremize karşı yaratılmak istenen siyasi türbülansın içine kapıldıklarını hissediyorum. Vazgeçsinler. O türbülans kendilerine ziyan verecek. O türbülanslara kapılanlar, bir daha sonraki seçimde inansınlar ki vatandaşın huzuruna çıkıp oy bile isteyemeyecekler. Bıraksınlar, iş üretsinler. İş üretenin yanında olsunlar. Üretmediğimiz konuya karşı gelsinler. Bu bireyler, bu şahıslar, hangi belediye liderleri olduklarını kendileri güzel biliyorlar. Onlara buradan davet yapıyorum: Bizimle iş üretme konusunda özel gayret göstersinler.

İstanbul’un her konusunda; toplumsal konuttan altyapısına, dünyanın en çok metro yapan şirketinden İstanbul’a en çok bir devirde yeşil alan kazandıran belediyesine varıncaya kadar, her konuda ihtimamlı bir idare olmaya devam edeceğiz. Ve günün sonunda biz, bu kentin 16 milyon insanını memnun edeceğiz. Bir avuç insanı memnun etme gayretinde asla olmadık, olmayacağız.”

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da konuşmasında, projeyle ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı. Kurt, projeye toplam 164 bin 5 iştirakçinin başvurduğunu, noter incelemesinin akabinde toplam 158 bin 42 adayın kura çekimine dahil edildiğini aktardı.

Kura çekim tarihi olarak 5 Ocak 2022 tarihini belirlediklerini hatırlatan Kurt, “Ancak, ben dahil, şirketimizin neredeyse tüm idare takımı bu süreçte Covid’e yakalandığımız için şirketimizi, 10 günlük bir müddetde -zorunlu işlerimiz dışında- karantina altına aldık. Bu gecikmeden dolayı, heyecanla bekleyen hak sahiplerimize bu gecikmeyi yaşattığımızdan dolayı özür diliyoruz.” diye konuştu.

Kurt, şunları söylemiş oldu:

“Bu sayılar, gelir seviyesi gün geçtikçe düşen dar gelirli vatandaşlarımızın mesken sahibi olmasının daha da zorlaştığı bugünlerde, KİPTAŞ olarak, bize de büyük bir sorumluk yüklüyor. Yeni periyotta yaptığımız tüm projelerimizin tapuları var. Hepsi, mevzuata uygun ve ruhsatlı projeler. Manipüle edildiğinin tersine, mevzuata alışılmamış hiç bir projemiz bulunmamaktadır. Türkiye’nin tahminen de en çok denetlenen şirketlerinden biriyiz. Bunun aksini yapmamız kelam konusu dahi değil. Yüz binlerce insan umut beklediği projelerin önünü kesmektense, bu projeleri örnek alıp, paydaş olmasını bekliyoruz kimi bölümlerin. Bilhassa, malum vakıfların avukatlarını tutarak, bize hücumda bulunanları, buradan hukuk çerçevesinde uyarmak istiyorum. Biz, hukuk çerçevesinde, projelerimizin tamamını gerektiği biçimde savunacağız. Burada bize yapılan manipülatif hareketleri de bilgi ve dokümanlarıyla yakın vakitte kamuoyuyla paylaşacağımızı bildirmek istiyorum.”

Konuşmaların akabinde İmamoğlu ve birlikteindeki heyet, Bakırköy 23. Noter yetkilileri huzurunda, birinci hak sahiplerini belirleyen kuraların çekimini gerçekleştirdi. Çekiliş, canlı olarak yayınlandı.