İmamoğlu hakim karşısına çıktı

TerraNova

New member
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun, 4 Kasım 2019’da yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Konseyi (YSK) üyelerine hakaret ettiği sebebi öne sürülerek 4 yıl 1 aya kadar mahpus istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava kapsamında açılan orta celseye katılan İmamoğlu, davaya husus basın açıklamasında verdiği demeci, kendisine yöneltilen bir soru üzerine verdiğini söylemiş oldu.

Kelam konusu sorunun temelinin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarında kullandığı bir söz üzerine olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Söz konusu karşılığım da bu soru üzerine olmuştur. ötürüsıyla bana kullanılan söze karşılık kullanılmış bir sözdür.” dedi.

İmamoğlu, “Kullanmış olduğum sözün muhatabı şahsen İçişleri Bakanının kendisidir. O periyotta seçimi iptal edenler ibaresini kullanmamın sebebi ise siyasi iradenin seçimler üstündeki baskısını ve baskıcı halini söz etmesi formunda kullandım. ötürüsıyla asla YSK’yı yahut üyelerini rastgele birisini muhatap olarak bu biçimde bir beyanda bulunmadım.” tabirlerini kullandı.

hiç bir vakit mahkeme heyetlerine yönelik olumsuz muhataplığının olmadığı söyleyen İmamoğlu, “Seçimin iptal etmesine yönelik bütün siyasi aktörler, hükümeti temsil eden siyasi kimlikler ve herkes bu mevzuda beyanda bulundular. YSK’nın ne yaptığı ya da ne kararlar verdiği benim sözümün muhatabı değildir. Benim irademi kendi tabirim tanımlar. İptal edenler ibaresinden ettirenleri kastettim. YSK üyelerini kastetmedim.” tabirlerini kullandı.

Duruşmalardan vareste tutulma talebinde bulunan İmamoğlu, kararın açıklamasının geri bırakılmasını isteyip istemediğine yönelik soruya da, avukatı aracılığı ile daha sonraki celselerde beyanda bulunacağını söylemiş oldu.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Furkan Okudan da, iddianamede mağdur olarak belirtilen YSK üyelerinin dinlenilmesinden vazgeçilmesine, sanık İmamoğlu’nun duruşmalardan vareste tutulma talebinin kabulüne karar verilmesini, ayrıyeten temel hakkındaki mütalaanın sunulması maksadıyla da dava evrakının kendisine verilmesini talep etti.

Orta sonucunı açıklayan mahkeme, İmamoğlu’nun üzerine atılı cürmün şikayete tabi olmadığı ve yargılamanın geldiği kademe gözetilerek müşteki YSK üyelerinin dinlenilmesinden vazgeçilmesine karar verdi. Sanığın duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul eden mahkeme, dava belgesinin mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.