İş Bankası Kümesi, güç bölümüne adım atıyor

FreeDoom

New member
ISCTR
-10,00%

Portföy’e Ekle/Kaldır
Takip listesine ekle
Durum Ekle

Pozisyon muvaffakiyetle eklendi:

Lütfen varlık portföyünüze isim verin
Çeşidi: Al Sat
Tarih:

Ölçü:
Fiyat
Puan Pahası:

Kaldıraç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000
Kurul:

Yeni bir takip listesi oluştur Oluştur Yeni varlık portföyü oluştur Ekle Oluştur + Öteki konum ekle Kapat

Investing.com – Ana faaliyet alanı bankacılık ve finansal hizmetler olan İş Bankası (ISCTR) Kümesi,
cam, sigorta, gayrimenkul yatırım paydaşlığı ve teknoloji üzere farklı kesimlerde iştirakleri aracılığıyla verdiği hizmetlere güç kesimini de ekledi.

İş Bankası Kümesi, başta elektrik üretimi ve ticareti olmak üzere İş Bankası’nın %100 bağlı paydaşlığı olan Trakya Yatırım Holding A.Ş. bünyesi altında İş Güç Yatırımları A.Ş.’yi kurduğunu duyurdu. İş güç, hidrolik, rüzgar ve güneş üzere yenilenebilir güç kaynaklarına odaklı olarak elektrik gücü üretimi ile ticaretinin yapılacağı tesis ve şirketlere iştirak edecek.

Grup tarafınca yapılan açıklamada bugüne kadar güç dalına sağlanan kredi takviyesiyle Türkiye’nin elektrik gücü üretimine kıymet ölçüde katkı sağlandığı vurgulanırken şu an şurası gücü 800 MW’ın üzerinde olan yenilenebilir güç santrallerindeki hissedarlıkları ile de bölümde bununla birlikte yatırımcı rolünün üstlenildiği bildirildi.

Yenilenebilir güç kaynaklarıyla “sürdürülebilirlik” yaklaşımına ehemmiyet veriliyor

İş Bankası Kümesi, yeni kurulan şirketi İş güç ile ülkelerin güç verimliliklerini artıracak ve güç bağımlılıklarını azaltacak yapısal dönüşümleri gerçekleştirmelerinin ehemmiyetini göz önüne bulundurarak gerçekleştirilecek yatırımlar ile kelam konusu dönüşüm sürecinde değerli bir yer edinme hedefi taşıyor.

Ayrıca Küme, İş Enerji’nin hidrolik, rüzgar ve güneş üzere yenilenebilir güç kaynaklarına dayalı üretim yapan santrallere portföyünde yüklü olarak yer vermeyi hedeflemesiyle İş Bankası’nın “sürdürülebilirlik” yaklaşımının bir modülünü oluşturan “yeşil ekonomi” dönüşümüne katkı sağlama anlayışını da pekiştirecek bir adım attıklarını lisana getiriyor.

İş Bankası’nın geçen yıldan bu yana tedariki mümkün olan faaliyet noktalarının tamamında yenilenebilir güç kullanmaya başladığına vurgu yapılırken 2015 yılı daha sonrasında, elektrik üretim yatırımlarına yönelik yeni proje finansmanlarının tamamını yenilenebilir güç projelerine ayırdığından bahsedildi. Buna bakılırsa bankanın toplam güç üretim projeleri portföyünün %75’i yenilenebilir güçten oluşuyor.

Bu gelişmeye bağlı olarak İş Bankası, dün %100 hissedarı olan Trakya Yatırım Holding A.Ş.’nin güç dalına yönelik yatırımları kapsamında sermaye gereksinimlerinin karşılanmasını teminen, Trakya Yatırım Holding nezdinde 2 milyar TL’lik nakit sermaye artırımı gerçekleştirildiğini duyurdu ve kelam konusu meblağın 500 milyon TL’lik kısmının ödendiğini bildirdi.

Yazar: Günay Caymaz