Uzun müddettir beklenen TYP işçi alımı için ilan yayınlandı. Toplum Faydasına Programları kapsamında etraf paklığı, Kkmusal altyapının yenilenmesi, park düzenlemeleri, MEB bakım tamirat ve paklık, etraf Paklığı, onarım, tarihi ve kültürel mirasın korunması alanlarında 1450 işçi/personel alımı yapılıyor.
İŞKUR Toplum Faydasına Programları ile üstte yer alan ilanlara müracaat yapmak için ”BURAYA” tıklayınız. Akabinde size uygun olan kente seçerek ilanlara ulaşabilir ve müracaat sürecini gerçekleştirebilirsiniz.
TYP Alım Yapılacak Vilayet | Uygulama Alanı |
İSTANBUL | Etraf Paklığı |
MERSİN | MEB bakım tamir ve paklık |
ADIYAMAN | Etraf Paklığı |
AFYONKARAHİSAR | MEB etraf düzenlemesi, MEB bakım tamirat ve paklık |
BARTIN | Etraf paklığı, Kamusal altyapının yenilenmesi, Park düzenlemeleri |
BURDUR | Onarım, tarihi ve kültürel mirasın korunması |
ÇANKIRI | MEB bakım tamir ve paklık ve etraf paklığı |
DENİZLİ | Etraf paklığı |
KIRŞEHİR | MEB etraf düzenlemesi, MEB bakım tamirat ve paklık ve etraf Paklığı |
TOKAT | MEB bakım tamir ve paklık ve etraf paklığı |
UŞAK | Etraf paklığı |
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
Çalışma kararı elde edilen hane gelirinin net minimum fiyatın 1,5 katını aşmaması
Etraf paklığı
Kamusal altyapının yenilenmesi
Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda etraf düzenlemesi
Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım tamirat ve paklık işleri yapılması
Onarım, tarihi ve kültürel mirasın korunması
Ağaçlandırma
Park düzenlemeleri
İŞKUR tarafınca düzenlenen bir kurs yahut programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleksel eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.
Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar yahut kendi kusuru niçiniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
Yararlandığı TYP bittikten daha sonra Kurum tarafınca teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.
Rastgele bir kurs ya da programa katılmama tarafında yaptırım uygulanan kursiyer yahut iştirakçi yaptırım mühletince TYP’den de yararlanamaz.
Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen iştirakçi birebir TYP’ye tekrar katılamaz.
İŞKUR Toplum Faydasına Programları ile üstte yer alan ilanlara müracaat yapmak için ”BURAYA” tıklayınız. Akabinde size uygun olan kente seçerek ilanlara ulaşabilir ve müracaat sürecini gerçekleştirebilirsiniz.