İŞKUR TYP ile en az ilkokul mezunu işçi alımı devam ediyor! İşte müracaat kuralları…

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafınca gerçekleştirilen Toplum Faydasına Programları (TYP) alımları sürat kazanmaya başladı. Bilhassa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulusal Eğitim Bakanı tarafınca okulların başlama tarihi 6 Eylül 2021 olarak duyurulması ile bir arada yakın vakitte İŞKUR tarafınca daha fazla ilanın açılması bekleniyor. İşte yeni yayınlanan ve devam eden 2021 TYP alımları ve İŞKUR müracaat ekranı

TYP Alımı Yapılacak Takımlar

Müracaat Kaideleri Neler?

• Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

• 18 yaşını tamamlamış olmak,

• Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

• Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

• Çalışma kararı elde edilen hane gelirinin net minimum fiyatın 1,5 katını aşmaması
TYP MÜRACAAT EKRANI

TYP Nedir?

İşsizliğin ağır olduğu devirlerde yahut yerlerde direkt yahut yüklenici eli ile toplum faydasına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla bilhassa istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına ahenklerini gerçekleştirmek ve bunlara süreksiz gelir dayanağı sağlamak hedefiyle İŞKUR tarafınca uygulanan programlardır.

Hangi Alanlarda TYP Alımı Yapılıyor?

• Etraf paklığı

• Kamusal altyapının yenilenmesi

• Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda etraf düzenlemesi

• Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım tamir ve paklık işleri yapılması

• Onarım, tarihi ve kültürel mirasın korunması

• Ağaçlandırma

• Park düzenlemeleri

• Vadi ve dere ıslahı

• Erozyon engelleme çalışmaları
İŞKUR TYP Çalışma Saatleri

TYP uygulama müddeti, her bir program için en çok 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta kontratta belirlenen TYP mühletinin daha sonradan uzatılamayacağına dair karar getirilmiştir.

Kimler TYP’den Yararlanamaz?

• İŞKUR tarafınca düzenlenen bir kurs yahut programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleksel eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

• Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar yahut kendi kusuru niçiniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

• Yararlandığı TYP bittikten daha sonra Kurum tarafınca teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

• Rastgele bir kurs ya da programa katılmama tarafında yaptırım uygulanan kursiyer yahut iştirakçi yaptırım mühletince TYP’den de yararlanamaz.

• Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen iştirakçi birebir TYP’ye tekrar katılamaz.
İŞKUR’a Nasıl Kayıt Yaptırılır?

İş aramanın birinci adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak yahut şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları mecburidir. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş birebir vakitte iş arayan kişi hakkında tam ve hakikat ayrıntıların bulunması mecburidir. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum işçisi aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili ayrıntıları tam ve yanlışsız olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde pek değerlidir. Bu niçinle, lütfen şahsi, bağlantı, eğitim, meslek ve öteki ayrıntılarınızı tam ve hakikat olarak sisteme giriniz.