TerraNova
New member
ANKARA(DÜNYA) – Kulislerde bir müddetdir istifa söylentileri dolaşan Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifası kabul edildi. Resmi Gazete’de yayınlanan atama sonucunda, “nazaranvden affını isteyen ve görğevden af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Ulusal Eğitim Bakanlığına Prof.Dr. Mahmut Özer, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasasının 104 ve 106’ncı unsurları yeterince atanmıştır” tabirleri yer aldı. Ayrıyeten Ulusal Eğitim Bakan Yardımcılıklarına da Prof.Dr. Ahmet Emre Bilgili, Prof. Dr. Petek Aşkar ile Dr.Sadri Şensoy atandı.
Resmi Gazete’de yayınlanan öbür atama kararlarına göre TÜİK Lider Yardımcılıklarına üç atama birden yapıldı. Umut Serhat Egzersiz, Abdullah Yüksek ve Nurettin Kaya, TÜİK’in yeni Lider Yardımcıları oldular.
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Kübra Güran Yiğitbaşı atanırken, Maden ve Petrol İşleri GUenel Müdür Yardımcısı Mustafa Sever vazifeden alınarak yerine Fatih Dumanlı getirildi.
Resmi Gazete’de yayınlanan öbür atama kararlarına göre TÜİK Lider Yardımcılıklarına üç atama birden yapıldı. Umut Serhat Egzersiz, Abdullah Yüksek ve Nurettin Kaya, TÜİK’in yeni Lider Yardımcıları oldular.
Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Kübra Güran Yiğitbaşı atanırken, Maden ve Petrol İşleri GUenel Müdür Yardımcısı Mustafa Sever vazifeden alınarak yerine Fatih Dumanlı getirildi.