İstifa eden Ziya Selçuk’tan açıklama

TerraNova

New member
Ulusal Eğitim Bakanlığı bakılırsavinden affını isteyen ve talebi kabul edilen Ziya Selçuk, bugün prestijiyle bakanlık bakılırsavinin bitmiş olduğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türk milletine, eğitim topluluğuna ve birlikte vazife yaptığı arkadaşlarına teşekkür etti.

Selçuk, toplumsal medya hesabından bir teşekkür iletisi yayımladı.

Bildirisinde, bakılırsavinin bugün prestijiyle nihayetlendiğini aktaran Selçuk, “Bana ülkemin çocukları için çalışma imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Milletimize, eğitim ailemize, bir arada nazaranv yaptığım Bakan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Selçuk, Ulusal Eğitim Bakanlığı misyonuna atanan Mahmut Özer ve yeni bakan yardımcılarına da bakılırsavlerinde muvaffakiyetler diledi.

Öğrencilere bildiri

Selçuk, öğrencilere veda iletisini toplumsal medya hesabından paylaştı.

Selçuk iletisinde, bugün prestijiyle hem öğrencilerin öğretmeni birebir vakitte sınıflar ve okullardaki öğretmenlerin meslektaşı olduğunu belirtti.

hayatının okul koridorlarında öğrencilerin sesiyle geçtiğini ve ömrü pek bir daha tıpkı sesi duyacağını aktaran Selçuk, şunları kaydetti:

“Bu yüzden bu, bir veda değil, bir ‘hoş geldin’ mektubu benim için. Yanınıza bir daha güzel geldim. İsterim ki ülkemize, hoş ahlaka, hoş Türkçemize, o gösterişli ve derin kültürümüze tutunarak dünyanın bütün hoşluk ve güzelliklerine uzanın, bilim ve bilgiyi derin bir nefes üzere içinize çekin. Bunu yaparken en büyük dayanağı bir daha kendinizden alacaksınız. Birbirinize yaslanın ve birbirinize olan hürmet, sevgi ve anlayışınızla bu memleketi, bir ülke ödevi şuuruyla omuzlayın.”

Selçuk, öğrencilerin, öğretmenler yardımıyla eğitim seyahatindeki tüm yollarının açılacağını ve bu yolda geleceğe inançlı adımlarla yürüyeceklerini vurgulayarak, bildirisinde şu sözlere yer verdi:

“Yolunuza ışık tutacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Müsaadenizle, bana her daim hizamı gösteren hoş gözlerinizden öpüyor, kendileriyle tanıştığımdan beri yardım, anlayış ve takviyelerini esirgemeyen ailelerinize sevgilerimi sunuyorum. Dua, niyet ve gülümsemesiyle bana takviye olan herkesi kalbimle selamlıyorum. Sürekli sevgiyle. Ziya Öğretmen.”