Kartal Tibet son seyahatine uğurlandı

TerraNova

New member
Yeşilçam’ın 83 yaşında hayata veda eden ünlü oyuncu ve direktörü Kartal Tibet, İstanbul’da son seyahatine uğurlandı.

Tibet için kendi isteği üzerine sade bir cenaze merasimi düzenlendi. Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen merasime eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Belediye Lideri Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece Belediye Lideri Hasan Akgün; Hülya Koçyiğit, İlyas Salman, Nuri Alço’nun da ortalarında olduğu Yeşilçam’ın ünlü isimleri ve sevenleri katıldı.

Ünlü oyuncu öğlen namazından daha sonra kılınan cenaze namazının akabinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, cenaze merasiminin öncesinde yaptığı açıklamada, tiyatro ve sinema dünyasının en kıymetli sanatkarlarından birini kaybettiğini belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Kartal Tibet hem âlâ bir tiyatrocu, sinema oyuncusu hem direktör, hem üretimci olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş fazlaca değerli karakterlere hayat vermişti. İnşallah bundan daha sonra bize düşen, sanatkarımızın ismini kalıcı hale gelmesi için hem bakanlık olarak hem ailesi ile bir arada elimizden geleni yapmak. Doğal örnek sanatkarlarımızı maalesef yıllar geçtikçe birer birer kaybediyoruz. Kıymetli olan onların yerine, onların anısını yaşatarak, yeni sanatkarları kesimimize sanat dünyamıza kazandırmak. Allah rahmet eylesin diyoruz, ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah bugün kendisini son seyahatine uğurlayacağız. daha sonrasında da ailesi ile görüşüp anısını yaşatmak için bize düşen onların başlarında planladıkları bir şeyler varsa biz de bakanlık olarak elimizden gelen dayanağı göstereceğiz.”

Sanatçı Hülya Koçyiğit, bu biçimde büyük bir sanatkara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, şöyleki dedi:

“Her şeydilk evvel bu büyük sanatkara gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Siz zira Türk halkının temsilcisi siniz. Türk halkı onu fazlaca sevdi, yalnızca aktör olarak değil, yaptığı onca direktörlük yaptığı sinemalarla. Daima diyoruz ya sanatkarlar yaşarken değil, her vakit anılmalı. Doğal ki yapıtlarıyla anılmalı, yapıtları ile anılmalı. Onun da bize armağan ettiği epey hoş sinemalar var. O sinemalarla sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum. Tüm sevenlere de başsağlığı diliyorum.”