Kaya: Bakan yardımcısı niye bakılırsave getirildi, niye vazifeden alındı?

TerraNova

New member
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ulusal Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’nin nazaranvden alınması ve yerine Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın atanmasını kıymetlendirdi. Kaya, şunları söylemiş oldu:

“Milli Eğitim Bakanlığı ile öğrencilerle, öğretmenlerle ve meseleleri ile niye ilgilenmiyorsunuz? Ulusal Eğitim Bakanlığı’nı niye yaz boz tahtasına döndürdünüz? 8 Ulusal Eğitim Bakanı değiştirdiniz.

6 Ağustos 2021 tarihinde atadığınız Ahmet Emre Bilgili, Bakan Yardımcısını; bugün Resmi Gazete’de yayınladığınız kararla nazaranvden aldınız. Ahmet Emre Bilgili; Sayın Genel Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na benzediği için mi nazaranvden aldınız? Öğretmen problemlerini çözemediği için mi nazaranvden aldınız?

Bu vazifeden alma alışkanlığınız Bakan’a da yansıdı. Bakan, Öğretmen Atama Daire Lideri Yakup Demir’i de iki gün evvel bakılırsavden aldı. Yakup Demir’in, mülakat mağdurlarının meseleleri ile ilgilendiği için nazaranvden alındığını biliyoruz. Pekala Ahmet Emre Bilgili niye vazifeye getirildi, niye vazifeden alındı? Bu mevzuda Ulusal Eğitim topluluğu ve Türkiye kamuoyu sizden açıklama bekliyor.

Bırakın ulusal eğitim siyasetlerini yaz boz tahtası haline getirmeyi; 18 milyon öğrenci, 1 milyon 250 bin öğretmen ve milyonlarca öğrenci velisi sizden, ulusal eğitimden elinizi çekmenizi bekliyor. Yanlış uygulamalar canımıza tak etti.”